Τρίτη 23 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ολα για την απεργία

Η καταθλιπτική ομοφωνία, για τα καίρια και βασικά προβλήματα, που καίνε τον Ελληνα εργαζόμενο, των κομμάτων του ευρω-μονόδρομου μέσα στη Βουλή. Η κούφια αντιπαράθεση περί «όνου σκιάς», των κομμάτων που ορκίζονται στην ανταγωνιστικότητα, στην παραγωγικότητα, και που επιφυλάσσουν για το λαό μας, μόνο λίγα ψίχουλα από το γλέντι της ολιγαρχίας. Η επαναβεβαίωση και με αφορμή τις προγραμματικές, ότι θα συνεχιστεί η ίδια αντεργατική πολιτική και ότι η μόνη εναλλαγή που έγινε ήταν στους ρόλους. Ολα αυτά, κάνουν ακόμα πιο επίκαιρο το σύνθημα που με κόκκινα γράμματα γράφτηκε στους τοίχους: Εχουμε αγώνες αύριο!

Πρώτος σταθμός σ' αυτούς τους αγώνες, η πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 31 Μάρτη. Απεργία που δίνει τη δυνατότητα οι εργάτες να διεκδικήσουν στο δρόμο, αυτό που η κυβέρνηση της ΝΔ, η αξιωματική «αντιπολίτευση» του ΠΑΣΟΚ και ο ΣΕΒ τους στερούν και τους αρνούνται. Απεργία για το μεροκάματο, τους άνεργους χωρίς εισόδημα, τους καταδικασμένους συνταξιούχους. Απεργία για τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση που στραγγαλίζεται, για τις εργασιακές σχέσεις, για το 35ωρο με 5ήμερο και 7ωρο. Απεργία για την Υγεία και την Παιδεία. Απεργία γι' αυτά που μας ανήκουν, ενάντια στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους.

Δύο βδομάδες μετά τις εκλογές, οι εργάτες και οι εργάτριες δεν πρέπει να τρέφουν καμιά αυταπάτη, για το «πού το πάει» η κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν πρέπει να ελπίζουν ούτε στην «αντιπολίτευση» του ΠΑΣΟΚ. Το έργο, το έχουν ξαναδεί! Καμιά αναμονή, ούτε μία ώρα περίοδο χάριτος στους νέους κυβερνήτες. Ούτε μια στιγμή αμφιβολίας, για το τι θα κάνουν. Ούτε η «απογραφή» της κυβέρνησης, ούτε η «δομική αντιπολίτευση» του ΠΑΣΟΚ, θα ταΐσουν τον άνεργο, θα αυξήσουν τα μεροκάματα, θα εξασφαλίσουν ανθρώπινες συντάξεις. Μόνο οι αγώνες, μόνο η οργάνωση της πάλης, μόνο ο δρόμος της σθεναρής διεκδίκησης μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Πάντα αυτός ήταν ο δρόμος. Σήμερα πολύ περισσότερο. Πάντα οι αγώνες ήταν επίκαιροι. Σήμερα είναι μονόδρομος.

Η απεργία στις 31 Μάρτη, δεν μπορεί, δεν πρέπει να είναι, μια ακόμα απεργιακή κινητοποίηση. Η απεργία αυτή θα σηματοδοτήσει, πρέπει να σηματοδοτήσει την ενίσχυση των εργατικών αγώνων, την όξυνση της αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις του μεγάλου κεφαλαίου και τους πολιτικούς του εκφραστές. Να φέρει στο προσκήνιο τις ανάγκες των εργαζομένων. Να καταστήσει την εργατική τάξη πρωταγωνιστή των κοινωνικών εξελίξεων στη χώρα μας.

Κάτω απ' αυτό το πρίσμα πρέπει να δοθεί η μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Ολοι και όλα πρέπει να υπακούουν στην επιτυχία αυτής της αναμέτρησης. Ολοι και όλα πρέπει να εξυπηρετούν την οργάνωσή της. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο έχει στείλει το μήνυμα: Στις 31 Μάρτη, σταματάμε τα πάντα. Κανένας εργαζόμενος, καμιά εργαζόμενη δεν πάει για δουλιά. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουν τη μάχη με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ