Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Είναι πόλεμος και έχει θύματα

«Για την ανάπτυξη της κάθε επιχείρησης απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ευέλικτη εργασία. Τέτοια μορφή εργασίας υφίσταται, επομένως δεν τίθεται θέμα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την ύπαρξή της (...) οι ευέλικτες μορφές εργασίας, όμως, μπορεί να επιφέρουν και αρνητικές επιπτώσεις σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων που ίσως παγιδευτούν σε μια διαδοχή βραχυπρόθεσμων απασχολήσεων (...) πεποίθησή μου είναι ότι πρέπει να έχουμε σαφείς θέσεις ως προς τις προτεραιότητες της μεταρρύθμισης της εργατικής νομοθεσίας. Τέτοιες προτεραιότητες συνιστούν η θεσμοθέτηση των ευέλικτων μορφών εργασίας, η ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση και η αυτοαπασχόληση» (η γραμματέας του ΕΒΕΑ Α. Πάλλη / «ΤΟ ΒΗΜΑ»).

Αλλά οι εργάτες πρέπει να είναι «μη βίαιοι»

«Ο Μπερτινότι καλεί την αριστερά να δηλώσει ανοιχτά ότι είναι υπέρ της μη βίας. Με την πεποίθηση ότι η απαραίτητη και αναγκαία κριτική στον σημερινό καπιταλισμό μπορεί να λάβει σάρκα και οστά στο πλαίσιο μιας μη βίαιης και δημοκρατικής ανέλιξης της κοινωνίας και μιας ειρηνικής θεώρησης των ανθρώπινων σχέσεων» (το ρεπορτάζ στην «ΑΥΓΗ»).

Στον καιρό της «Νέας Τάξης»

«Ως ενιαία ομάδα - ιδεολογικά, υφολογικώς κτλ. - αντιμετωπίζονται από ορισμένους προοδευτικούς εκείνοι που ασκούν κριτική στο περιώνυμο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού. Απλοϊκό το εφεύρημα, γκρίζα η λογική της πονηρής και βάναυσης αυθαιρεσίας. Σα να λέμε: επειδή ο Κομαντάντε Μάρκος μιλάει για έθνος και πατρίδα, συμπλέει με ακροδεξιούς που επίσης έχουν περί πολλού τις δύο αυτές έννοιες. Ομως τα εσκαμμένα ξεπέρασε ο "Ιός" της Κυριακής, που μίλησε για "επιγόνους του Σάββα Κωνσταντόπουλου". Εξέστω ασχημονείν, είναι προσωρινώς η απάντηση (... Αλήθεια, ο Σβορώνος και ο Κορδάτος υπήρξαν πρόγονοι του Σάββα Κωνσταντόπουλου;)» (οι επισημάνσεις από τον Γ. Τριάντη στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ