Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας προκάλεσε η σύλληψη στις 20 Νοέμβρη από τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας δύο Ρώσων στρατιωτών κοντά στα σύνορα με την Κριμαία και απαίτησε την άμεση επιστροφή τους. Η ουκρανική πλευρά ισχυρίστηκε οι πρόκειται για Ουκρανούς που είχαν λιποτακτήσει και εντάχθηκαν στο ρωσικό στρατό που βρίσκεται στην Κριμαία.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Σοβαρό εργατικό δυστύχημα με τουλάχιστον δύο νεκρούς εργάτες σημειώθηκε χτες το απόγευμα στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, όταν έπεσε μεταλλικός δοκός στην καμπίνα εργοδηγού γερανού μεταξύ 82ης και 134ης οδού, όπου γίνονται εδώ και έξι χρόνια εργασίες για την κατασκευή του δρόμου ταχείας κυκλοφορίας «Van Wyck Expressway».

ΤΕΝΕΣΙ.-- Τουλάχιστον έξι παιδάκια ηλικίας από 5 έως 10 ετών σκοτώθηκαν και άλλα 35 τραυματίστηκαν χτες το πρωί, κατά τη σύγκρουση του σχολικού λεωφορείου που τα μετέφερε, με δέντρο και την ανατροπή του οχήματος, στην περιοχή Τσατανούγκα του Τενεσί. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η υπερβολική ταχύτητα πιθανότατα είναι η αιτία του δυστυχήματος. Ο 25χρονος οδηγός του σχολικού συνελήφθη και ανακρίνεται.

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ.-- Ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να επιτρέψει στο Ιράκ να συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου χωρίς περιορισμούς, δήλωσε χτες ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών, Ιμπραήμ Αλ-Τζααφάρι, σε δημοσιογράφους στη Βουδαπέστη, σχολιάζοντας σχέδιο του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών να περιορίσει την προσφορά για να στηρίξει τις τιμές.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ