Κυριακή 23 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Τρέχα πάνε γύρευε... τιμές

Η κυβέρνηση του «δύοντος ηλίου» αποφάσισε να πατάξει την ακρίβεια και από κοντά να αντιμετωπίσει την ποσότητα και την ποιότητα του «καλαθιού της νοικοκυράς» που όλο και αδειάζει, ενώ ανεβαίνουν ο τιμάριθμος, ο στασιμοπληθωρισμός και οι παράλληλες απώλειες. Αφού, λοιπόν, προετοίμασε το έδαφος διά του οργίλου και βλάσφημου υφυπουργού της, αποφάσισε να βγάλει ως πλανόδιος ταχυδακτυλουργός λαγούς από το μανίκι της.

Με το ένα, με το δύο, με το τρία, λοιπόν, αντί να παρέμβει στην περιβόητη «ελεύθερη αγορά» μεταθέτει την ευθύνη στους πολίτες - καταναλωτές, όπως έκανε και στην περίοδο του χρηματιστηριακού τζόγου, με την απωδό του Πόντιου Πιλάτου, «ας πρόσεχαν»!

Αυτές, λοιπόν, τις μέρες περιφέρεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο ένα εικαστικό «σποτάκι» του υπουργείου με την κατηγορηματική φράση: «Λέω όχι στην ακρίβεια». Μη βιαστείτε να συμπεράνετε ότι πίσω από τη φράση αυτή βρίσκεται η κυβέρνηση. Αντίθετα, οι φωστήρες - ταχυδακτυλουργοί παροτρύνουν τους πολίτες να ακολουθήσουν το ακόλουθο σχήμα: «ΨΑΧΝΩ - ΣΥΓΚΡΙΝΩ - ΕΠΙΛΕΓΩ» προϊόντα και ...τιμές.

ΩΣ ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ πολίτης ο κυρ Ανάλαμπος αποφάσισε να ακολουθήσει τη μαγική συνταγή που δεν είχαν προφητέψει οι Ανταμς Σμιθ, Ρικάρντο και Κέινς, του οποίου οι θεωρίες ανασύρονται κατά τις περιπτώσεις ως σωσίβια του καπιταλισμού.

Ο κυρ Ανάλαμπος ανιχνεύοντας την αγορά μπαινοβγήκε σε μερικά μεγαλομαγαζιά, που «πουλάνε φτηνότερα», στη λαϊκή της γειτονιάς του και σε «ελεύθερους παραγωγούς» και κατέληξε ότι έπρεπε να συνεχίσει και την άλλη μέρα για τις «βέλτιστες» και άπιαστες τιμές, «τρέχα, πάνε γύρευε», δηλαδή και έφυγε με το σποτάκι της κυβέρνησης, των διπλών βιβλίων.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ