Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης, έναν χρόνο μετά την παραίτησή του λόγω μαζικών διαδηλώσεων, πήρε χτες ο 50χρονος σουνίτης αρχηγός του κόμματος «Κίνημα του Μέλλοντος», Σαάντ Χαρίρι. Η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πήρε την έγκριση 65 εκ των 120 βουλευτών. Στάση αποχής επέλεξαν άλλοι 53 μεταξύ των οποίων οι βουλευτές του κόμματος «Ελεύθερο Πατριωτικό Κίνημα» του Λιβανέζου Προέδρου Μισέλ Αούν και της «Χεζμπολάχ».

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Η κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων αυτόνομης οδήγησης «Cruise» ανακοίνωσε ότι τόσο η ίδια όσο και η «General Motors Co», που ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών της, θα επιδιώξουν την έγκριση κανονισμών μέσα στους επόμενους μήνες για την προώθηση ενός περιορισμένου αριθμού οχημάτων, ενώ η παραγωγή του σχεδιάζεται στο Ντιτρόιτ στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σε πόρισμα έρευνας της Χρηματοπιστωτικής Αρχής υπολογίζεται πως έως το τέλος του χρόνου πάνω από 12 εκατομμύρια Βρετανοί θα δυσκολευτούν να πληρώσουν λογαριασμούς βασικών υπηρεσιών (ηλεκτρικό, νερό, τηλεπικοινωνίες κ.ά.), λόγω δυσμενών οικονομικών επιπτώσεων που επιδεινώθηκαν και με την πανδημία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ