Κυριακή 23 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Γκάρι Κονίγ

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Η Αϊτή είναι ανοιχτή για μπίζνες» και οι ξένες επενδύσεις το ζητούμενο. Το μότο της κυβέρνησης υπό τον νέο πρωθυπουργό δρ. Γκάρι Κονίγ, ο οποίος παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της κυβέρνησης εμφανίστηκε βέβαιος για την «επιστροφή των επενδύσεων» και την αποδέσμευση - επιτέλους - της ξένης βοήθειας.

Η βεβαιότητα του δρ. Κονίγ, πηγάζει από τη δεδομένη εφαρμογή των προγραμμάτων που έχουν εκπονήσει οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εδώ και χρόνια. Εξάλλου, συμμετείχε και ο ίδιος, ενώ ο πρωθυπουργικός θώκος του απονεμήθηκε μετά από ωμή επέμβαση των ΗΠΑ, που ακολούθησε την επέμβαση στην εκλογική διαδικασία που έφερε τον Μισέλ Μαρτελί στην προεδρία.

Φυσικά με το πρόγραμμα της κυβέρνησης Κονίγ οι αριθμοί θα ευημερήσουν, και όπου ευημερούν οι αριθμοί, δυστυχούν οι άνθρωποι. Ο αϊτινός λαός, μαστίζεται από πείνα και εξαθλίωση εξαιτίας της χρόνιας καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, από χρονίζουσα φονική καταστολή μέσω των αλλεπάλληλων επεμβάσεων και δικτατοριών και εσχάτως από τη Minustah, το στρατό κατοχής που εγκαταστάθηκε μετά την επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Καναδά. Ο σεισμός της 12ης Ιανουαρίου του 2010, η επιδημία χολέρας αλλά και η ωμή επέμβαση των ιμπεριαλιστών στις εκλογές που έκριναν το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν απλώς οι χαριστικές βολές. Χαριστικές βολές που όμως δεν κατόρθωσαν ούτε αυτές να αποτελειώσουν τους «φτωχοδιάβολους» που διαδηλώνουν και αγωνίζονται ενάντια στο κατοχικό στρατό και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.


Χρ.Μ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ