Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007

ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ 2007
Φραγμός στην εμπορευματοποίηση των δασών

Το ΚΚΕ με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα έδωσε στη δημοσιότητα έξι συγκεκριμένες και ρηξικέλευθες προτάσεις. Πρόκειται για προτάσεις που αντιμετωπίζουν τις διαχρονικές και ουσιαστικές αιτίες που οδηγούν στους εμπρησμούς και στην εκμετάλλευση των καμένων εκτάσεων από το μεγάλο κεφάλαιο και τους διάφορους επιτήδειους. Προτάσεις που βάζουν φραγμό στην εμπορευματοποίηση των δασών.

Οι προτάσεις είναι οι εξής:

1. Να καταργηθούν όλοι οι αντιδασικοί νόμοι. Η αναδάσωση να συμπεριλάβει όλες τις καμένες εκτάσεις και όχι αυτές που τυπικά έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές. Να θεωρηθεί παράνομη η οικοπεδοποίηση εκτάσεων με τα κτίσματα που περιέχουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη συνέχεια για την αποκατάσταση της ζημιάς που έγινε. Να ανοίξει ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗ, επίσης της ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ώστε να καταγραφεί όλη η διαδικασία με την οποία οικοπεδοποιήθηκαν οι περιοχές και συνεχίζεται έως σήμερα το έγκλημα. Πρόκειται για δυο καραμπινάτα εγκλήματα, οι ένοχοι των οποίων δεν πρέπει να μείνουν άγνωστοι, έστω και αν θεωρηθεί ότι έχουν παραγραφεί τα αδικήματά τους.

2. Να περάσουν σε δημόσια ιδιοκτησία, ακόμα και με τη μορφή της δήμευσης, ιδιοκτησίες που έχουν αποκτηθεί με διάφορους τρόπους από οικοδομικούς συνεταιρισμούς ή άλλες εταιρείες, επίσης και από την Εκκλησία. Μόνο τότε μπορεί να είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχουν βιώσιμα δάση και μετά την όποια αναδάσωση προκύψει. Εφόσον διατηρείται η ιδιοκτησία, ποιος μας λέει ότι μετά από 5 και 10 χρόνια δε θα ξαναγίνουν εμπρησμοί; Το μέτρο αυτό αφορά όλους τους ορεινούς όγκους της Ελλάδας.

3. Να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις που πάρθηκαν για κάποια μεγάλα έργα που δεσμεύουν ελεύθερη γη που μπορεί να μετατραπεί σε πράσινο. Αν δεν ξεκινήσει μια τέτοια προσπάθεια, όταν γίνει το ΔΑΣΟΛΟΓΙΟ και ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ θα έχουν νομιμοποιηθεί όλες οι διαχρονικές παρανομίες που έχουν γίνει. Τότε θα είναι πολύ αργά.

4. Να θεωρούνται βλαπτικοί και καταργημένοι οι νόμοι 998 της ΝΔ του '79, που αποχαρακτήρισε 25 εκατομμύρια στρέμματα δάσους τα οποία χαρακτήρισε χορτολιβαδικά και του ΠΑΣΟΚ του 1987 που αποχαρακτήρισε 45 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και τα είπε βοσκοτόπια.

5. Να θεωρηθεί βλαπτικός ο εκτελεστικός νόμος του 2003, που έγινε σε αντιστοιχία με τη συνταγματική αναθεώρηση του 2001, που τον εφαρμόζει η ΝΔ σήμερα. Να σταματήσει η αντιδασική συνταγματική αναθεώρηση της ΝΔ.

6. Ειδικότερα για την Πάρνηθα, το καθεστώς του Εθνικού Δρυμού να συμπεριλάβει και την ευρύτερη περιοχή στο Τατόι.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ