Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Η ώρα της «ανταπόδοσης»

Νά ΄μαστε, πάλι, εδώ, λοιπόν! Εκλογές. Προσοχή, τα μάτια και τ' αυτιά σας ανοιχτά. Και, προπαντός, καθαρό το μυαλό. Αυτές τις λίγες μέρες, θα δείτε πολλά «παράξενα», θ' ακούσετε πολλά «περίεργα». Αυτοί που δεν έβγαζαν, ποτέ, τη γραβάτα, φορούν πουκάμισα ανοιχτά. Αυτοί που σας κοιτούσαν, αφ' υψηλού, με υπερυψωμένο το φρύδι, στέκονται μπροστά σας, σαν αγνές και χαμηλοβλεπούσες παρθένες. Αυτοί που σαν ζητούσατε να τους συναντήσετε, η γραμματέας τους σας απαντούσε, κοφτά, «έχει δουλιά και δεν αδειάζει», έρχονται, κοντά, να σας σφίξουν το χέρι, θερμά. Αυτοί που κυκλοφορούσαν με «μερσεντές», κότερα κι ελικόπτερα, περπατούν, δίπλα σας, στο χωματόδρομο. Αυτοί που κορδώνονταν, σαν τους διάνους, για την «υψηλή» καταγωγή τους, εμφανίζονται σαν «παιδιά του λαού». Είναι οι «χαμαιλέοντες των εκλογών», που για να ξανακλέψουν την ψήφο σας, μετατρέπονται από παντοτινούς εχθρούς, σε πρόσκαιρους «φίλους» σας.

Π ροεκλογικά, αλλάζουν «χαβά». Σας στέρησαν το μεροκάματο, το ψωμί της οικογένειας και σας προσφέρουν «δουλιές με φούντες». Αρπαξαν το χωράφι σας και σας τάζουν «καλή σοδειά και εισόδημα μεγάλο». Εκλεισαν το μαγαζάκι σας και σας μιλούν για «νέες ευκαιρίες και δυνατότητες». Εμπόδισαν τα παιδιά σας να σπουδάσουν και κάνουν λόγο για «καλύτερη παιδεία για όλους». Μετέτρεψαν την υγεία σας σε ακριβό εμπόρευμα και υποστηρίζουν πως «το κράτος μεριμνά για σας». Σας χρέωσαν, μέχρι το λαιμό, στην τράπεζα και λένε πως «έρχονται καλύτερες μέρες». Σας τάισαν με τα ψίχουλα της σύνταξης και σας υπόσχονται «καλά γεράματα». Είναι οι ψεύτες και οι απατεώνες του δικομματισμού, που επιχειρούν με τεχνάσματα και μπαγαποντιές, να υφαρπάσουν την ψήφο του λαού.

Χ ρόνια, τώρα, τα ίδια ψέματα, οι ίδιες απατεωνιές. Νισάφι, πια. Ως εδώ και μη παρέκει. Μην ανέχεστε, άλλο, να σας περιγελούν και να σας προσβάλλουν. «Φτύστε», κατάμουτρα, τους ξεδιάντροπους. Ρίξτε «κλοτσιά στα πισινά» των υποκριτών. Και τιμωρήστε τους, όπως τους αξίζει. «Μαυρίστε» τους στην κάλπη. Είναι η ώρα της «ανταπόδοσης». Μη χάσετε κι αυτή την ευκαιρία. Οσο πιο αδύναμος βγει από τις εκλογές ο δικομματισμός, τόσο καλύτερα για όλους σας. Η αποδυνάμωσή του θα δυσκολέψει τη νέα αντιλαϊκή επίθεση που ετοιμάζει για μετά τις εκλογές. Κι έχει πολλά, ακόμα, για τη γούνα σας. Αν δεν τους «κόψετε τη φόρα», δε θ' αφήσουν τίποτα όρθιο, δε θα μείνει «κολυμπηθρόξυλο».

Σ ας λένε πως δεν υπάρχει άλλη εκλογική επιλογή από τον δικομματισμό. «Μέγα ψεύδος τους» και «μέγιστο λάθος σας» αν τους πιστέψετε. Υπάρχει το ΚΚΕ, ο «άλλος πόλος». Εμπιστευτείτε το και ενισχύστε το με την ψήφο σας, ακόμα κι εσείς που διαφωνείτε μαζί του. Οσο πιο δυνατό βγει από την κάλπη, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δύναμη του φτωχού και του αδικημένου. Η δύναμη που χρειάζεται ο εργαζόμενος για να αγωνιστεί από καλύτερες θέσεις για τα συμφέροντα και τα δίκια του. Αλλά και για ν' ανοίξει ο δρόμος για κοινωνικές αλλαγές που θα οδηγήσουν το λαό μας σε καλύτερες μέρες. Αν μη τι άλλο, αξίζει να δοκιμάσετε...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ