Παρασκευή 22 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Απαντες στη μάχη

Βρισκόμαστε καταμεσής του καλοκαιριού και τέσσερις μέρες πριν από την πανελλαδική απεργία. Αλλά ένα πράγμα είναι καθαρό: Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες, να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη για την επιτυχία της. Αποφασιστικά αντιπαλεύουμε τις δυσκολίες. Αυτό είναι, άλλωστε, το χαρακτηριστικό των κομμουνιστών και των φίλων του Κόμματος, όλων αυτών που στηρίζουν το Κόμμα μας στις ταξικές μάχες.

Αυτό επιβάλλει το άμεσο καθήκον που έχουμε, για να ενημερώσουμε τους εργάτες και τις εργάτριες, τους εργατοϋπαλλήλους. Να μιλήσουμε για την απεργία στις 26 Ιούλη, να τους πείσουμε να ξεπεράσουν την όποια αναστολή, την πίεση της εργοδοσίας, να κινητοποιηθούν και να πάρουν μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Για να ακουστεί δυνατά η φωνή της εργατικής τάξης, να μπει ένα ακόμα λιθάρι στον αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να μπουν γερές βάσεις για την κλιμάκωση της πάλης.

Τα αντεργατικά μέτρα δεν περιμένουν. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την κατάργηση του 8ωρου και τη μείωση της υπερωριακής αμοιβής, με την απελευθέρωση του ωραρίου, οι κεφαλαιοκράτες θα πέσουν σαν τα κοράκια, για να εφαρμόσουν τα μέτρα, να καταργήσουν κάθε δικαίωμα που έχει απομείνει, να αυξήσουν την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.

Η δουλιά που κάνουμε σήμερα δυσκολεύει τον αντίπαλο, βάζει εμπόδια στην αντεργατική πολιτική της ΝΔ, αποκαλύπτει τη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ, τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής του. Ξεσκεπάζει την Ευρωπαϊκή Ενωση, δείχνει πόσο οδυνηρός είναι ο Ευρωμονόδρομος, φέρνει στην ημερήσια διάταξη την αναγκαιότητα βαθιών αλλαγών.

Αυτή η δουλιά πιάνει τόπο και θα τη βρούμε μπροστά μας στους νέους αγώνες που έρχονται. Σ' αυτή την προσπάθεια είναι και μπορεί να γίνει ακόμα πιο αποφασιστική η συμβολή των φίλων, των ψηφοφόρων του ΚΚΕ. Αποτελούν έμπειρη και δοκιμασμένη δύναμη, που αν δουλέψει οργανωμένα, αλλά και με πνεύμα πρωτοβουλίας, θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η δράση του Κόμματος και του ταξικού κινήματος.

Αυτή την ώρα που το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δίνουν τη μάχη της απεργίας στις 26 Ιούλη, οι φίλοι, οι ψηφοφόροι του Κόμματος μπορούν να βοηθήσουν πολύ στους χώρους δουλιάς, στις λαϊκές συνοικίες, στα συνδικάτα, ώστε να μπουν περισσότεροι εργαζόμενοι στον απεργιακό αγώνα, να έρθουν περισσότερες δυνάμεις στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Αυτό πρέπει και μπορούμε να το πετύχουμε.

Με εφόδιο τον «Ριζοσπάστη», σε στενή επικοινωνία με τις κομματικές οργανώσεις. Σημαντική μπορεί να είναι και η προσφορά των φίλων της ΚΝΕ, των νέων εργαζομένων, των φοιτητών που στηρίζουν την πάλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.

Μπορούμε να μετρήσουμε ουσιαστικά αποτελέσματα και η πείρα που θα συγκεντρώσουμε να δώσει δύναμη στην κοινή προσπάθεια των μελών και των φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ, για να ανταποκριθούμε στα σύνθετα καθήκοντα που έχουμε μπροστά μας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ