Τετάρτη 22 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ χτες, κεκλεισμένων των θυρών, στο ΣΤ' Ποινικό Τμήμα (εν συμβουλίω) του Αρείου Πάγου η αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου για την απόφαση να μη δοθεί άδεια στον κρατούμενο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο κρατούμενος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 2 Μάη, διαμαρτυρόμενος για την απόρριψη του αιτήματός του. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση, το θέμα θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με νέα σύνθεση.

ΠΑΡΑ τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε ο 25χρονος ορειβάτης από τη Βουλγαρία που είχε τραυματιστεί προχτές στον Ολυμπο και διακομίσθηκε με ελικόπτερο του Στρατού στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Ταυτοποιήθηκε και ενημερώθηκε το προξενείο της Βουλγαρίας, ενώ η σορός του άτυχου νέου μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία, προκειμένου να γίνει η νεκροψία. Ο νεαρός άντρας είχε μεταφερθεί από άλλους ορειβάτες στο καταφύγιο «Ζολώτα», μετά τον τραυματισμό του και τον εγκλωβισμό του στη θέση «Κοφτό», σε υψόμετρο 2.300 μέτρων. Στο ίδιο καταφύγιο είχε βρεθεί και δεύτερος τραυματισμένος ορειβάτης, αμερικανικής καταγωγής.

ΣΠΕΙΡΑ που διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή της ΑΣΟΕΕ εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία. Επειτα από επιχείρηση που πραγματοποίησε, προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων, ηλικίας 19, 33 και 35 χρόνων, καθώς και στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Μεταξύ των ναρκωτικών που διακινούσε η σπείρα, ήταν και η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (γνωστή και με τη συντομογραφία «crystal meth»).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ