Πέμπτη 22 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΚΟΠΙΑ.-- Ο υπουργός Δικαιοσύνης της ΠΓΔΜ, Μπιλέν Σαλίτζι (από το αλβανικό κόμμα «Δημοκρατική Ενωση για την Ολοκλήρωση»), υπέβαλε αργά το βράδυ της Τρίτης την παραίτησή του, επικαλούμενος μείωση της δημόσιας εμπιστοσύνης στο δικαστικό σύστημα μετά την απόφαση ενός εισαγγελέα να μειώσει τη βαρύτητα του κατηγορητηρίου σε βάρος οδηγού που πριν από δυο χρόνια σκότωσε στο Κουμάνοβο ένα τετράχρονο αγόρι μπροστά στα μάτια των γονιών του, επειδή είχε διαφορές μαζί τους.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Εκπρόσωπος της αφρικανικής διοίκησης του αμερικανικού στρατού επιβεβαίωσε ότι σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε αμερικανικό αεροσκάφος σκοτώθηκαν δύο ένοπλοι τζιχαντιστές της σομαλικής οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ» και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις. Ηταν η 30ή αεροπορική επιδρομή με τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε Πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ο 38χρονος Ιρανός Αλί Σαντρ Χασεμί Νετζάντ συνελήφθη χτες με την κατηγορία ότι παραβίασε τις αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, στέλνοντας εκεί πάνω από 115.000.000 δολάρια μέσω υποκαταστημάτων αμερικανικών τραπεζών στη Βενεζουέλα. Αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ