Κυριακή 22 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Τον εκσυγχρονισμό των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και την ενίσχυση του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μιλώντας σε διευρυμένη Σύνοδο της ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για απάντηση στις κινήσεις του ΝΑΤΟ και την επέκταση της δραστηριότητάς του κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε επίσης πως «η στρατιωτικο-πολιτική ανάλυση της κατάστασης στον κόσμο δείχνει πως σε πολλές περιοχές παραμένει σημαντικό δυναμικό για πιθανές συγκρούσεις» δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους κινδύνους των τοπικών κρίσεων και της λεγόμενης «διεθνούς τρομοκρατίας». Μάλιστα ανακοίνωσε ότι από το 2011 θα ξεκινήσει η μαζική ανανέωση του εξοπλισμού της χώρας, με την απόκτηση νέων όπλων, κάτι που προοπτικά θα οδηγήσει στον ποιοτικό εκσυγχρονισμό του στρατού.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σ' αυτές του υπουργού Αμυνας, Α. Σερντιούκοφ, που μίλησε για αυξημένο «κίνδυνο ενόπλων συγκρούσεων και πιθανού κινδύνου για το κράτος μας» δίνοντας έτσι τη διάσταση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στο έδαφος της πρώην ΕΣΣΔ, που περιλαμβάνει περιοχές πλούσιες σε φυσικό αέριο και άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Πάντως όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι η καπιταλιστική Ρωσία συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στόχος της άρχουσας τάξης της είναι η εξασφάλιση των συμφερόντων της στην ευρύτερη περιοχή.


Κ. Χ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ