Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας δήλωσε χτες ότι το εξωτερικό εμπόριο της χώρας συνεχίζει να υφίσταται σημαντικές πιέσεις καθώς αυξάνονται οι αβεβαιότητες, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή κατάσταση «περίπλοκη και σοβαρή». Αναφέρθηκε μεν σε στοιχεία του Αυγούστου που δείχνουν κάποια βελτίωση της τάσης, συμπλήρωσε δε ότι η Κίνα δεν πρέπει να είναι «τυφλά αισιόδοξη» για τις προοπτικές της. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο οι εξαγωγές σε γιουάν αυξήθηκαν κατά 5,9% σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές κατά 10,8%. Ωστόσο, τα στοιχεία για το πρώτο οκτάμηνο του 2016 κατέγραψαν μείωση του εξωτερικού εμπορίου κατά 1,8% σε ετήσια βάση, μείωση των εξαγωγών και των εισαγωγών κατά 1% και 2,9% αντίστοιχα.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Συνολικά επτά συλλήψεις έκανε χτες η γαλλική αστυνομία, μετά από ευρείες επιχειρήσεις στο κέντρο και τα περίχωρα της Νίκαιας, σε σχέση με τη δολοφονική επίθεση που στις 14 Ιούλη είχε κοστίσει τη ζωή 86 ανθρώπων, στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Η μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία «Λουφτχάνσα» και ο βασικός αερομεταφορέας της Κίνας «Εϊρ Τσάινα» κατέληξαν σε συμφωνία συνεργασίας επί δρομολογίων, η οποία θα τους επιτρέψει να πουλούν η μία εισιτήρια της άλλης για ορισμένες πτήσεις, όπως ανακοινώθηκε χτες. Είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις δύο ετών και αυτό το είδος συνεργασίας θεωρείται το στενότερο που μπορούν να έχουν τέτοιου είδους αεροπορικές εταιρείες.

ΡΙΑΝΤ.-- Φωτιά σε διυλιστήριο της σαουδαραβικής εταιρείας ARAMCO προκάλεσε χτες τον τραυματισμό τουλάχιστον οκτώ εργατών στην ανατολική πόλη της Σ. Αραβίας, Ρας Τανούρα.

ΑΜΑΝ.-- Κοινοβουλευτικές εκλογές διεξήχθησαν χτες στην Ιορδανία για την ανάδειξη νέας 130μελούς Βουλής. Στις κάλπες κλήθηκαν πάνω από 4.000.000 ψηφοφόροι, ωστόσο έως τις 14.00 μ.μ. είχαν ψηφίσει μόλις 700.000.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ