Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μπλόκο στα χαράτσια

Το σημερινό συλλαλητήριο των ταξικών συνδικάτων, του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα και οι λαϊκές κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις της χώρας ενάντια στα χαράτσια και στη φοροληστεία του κράτους των καπιταλιστών είναι μια κρίσιμη ταξική αναμέτρηση. Απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, κυβέρνηση, τρόικα, πλουτοκρατία και τα κόμματά της πρέπει να πάρουν ένα ισχυρό μήνυμα: Δεν πληρώνουμε. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Μπλοκάρουμε τα χαράτσια. Δεν θα φτωχύνει ο λαός για να ξεπληρωθούν τα χρέη του κεφαλαίου. Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί επαγγελματίες, συνταξιούχοι και αγρότες, με τη συμμετοχή τους να απαντήσουν στους εκβιασμούς, στα τρομοκρατικά διλήμματα, στις απειλές περί χρεοκοπίας. Στην πλημμυρίδα των φόρων να ορθώσουν φράγμα αντίστασης, ανυπακοής, οργανωμένης άρνησης πληρωμών.

Δεν υπάρχει ώρα για χάσιμο. Οι εργατικές λαϊκές οικογένειες χρεοκοπούν κάθε μέρα. Χρεοκοπεί ο εργάτης που χάνει τη δουλειά του, ο δημόσιος υπάλληλος που απολύεται, ο συνταξιούχος που του κόβουν και την ελάχιστη σύνταξη. Χρεοκοπεί ο μικρέμπορος που κλείνει το μαγαζί του, ο αγρότης που εγκαταλείπει το χωράφι του μην μπορώντας να θρέψει την οικογένειά του. Δεν υπάρχει περιθώριο για αναμονή. Ο λαός μας ρίχνεται στον Καιάδα, οι ελάχιστες και μίζερες δομές Πρόνοιας γκρεμίζονται, η Δημόσια Υγεία μπαίνει στην εντατική, τα σχολεία υπολειτουργούν, οι δημόσιες υπηρεσίες συρρικνώνονται. Μας κήρυξαν τον πόλεμο. Και σε αυτόν τον πόλεμο, στην απροκάλυπτη αυτή βία της εξουσίας του κεφαλαίου, ο λαός μας πρέπει να σταθεί ορθός. Να οπλιστεί με κουράγιο και δύναμη. Να σηκωθεί από τον λάκκο που θέλουν να τον ρίξουν. Να οργανωθεί και να παλέψει.

Σε αυτό τον αγώνα, το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται σε αυτό, οι αγωνιστικές συσπειρώσεις των ΕΒΕ, των αγροτών, των σπουδαστών, των γυναικών, αναλαμβάνουν ευθύνες. Στους ώμους τους πέφτει το βάρος της οργάνωσης της πάλης, με συγκεκριμένο και πρακτικό τρόπο και κυρίως μέσα στους χώρους δουλειάς. Για να ματαιωθούν τα χαράτσια, να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Είναι ώρα, κυβέρνηση και πλουτοκρατία να νιώσουν ότι «δεν έχουν το λαό στο χέρι». Είναι η ώρα που πρέπει να δεχτούν τα πρώτα αποφασιστικά χτυπήματα, να νιώσουν τη δύναμη και την αποφασιστικότητά του.

Η οργή και η αγανάκτηση του καθενός να γίνει πράξη αντίστασης, να πάρουν σάρκα και οστά, να μετατραπούν σε απόφαση για προσωπική συμμετοχή, στη συνέλευση του σωματείου, στη συγκέντρωση της γειτονιάς, στο συλλαλητήριο. Να γίνει ζωντανή δύναμη πάλης και σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική. Αυτή η μαζική συμμετοχή, η λαϊκή αυτενέργεια και πρωτοβουλία μπορούν να δώσουν ώθηση στον αγώνα, αντοχή στις δυσκολίες του, να γίνουν το υπόβαθρο της πιο πλατιάς αλληλεγγύης, κάνοντας το σύνθημα «Ολοι για έναν και ένας για όλους» καθημερινή στάση ζωής.

Με αυτά τα όπλα στη φαρέτρα τους οι ταξικές δυνάμεις απλώνουν και κλιμακώνουν την πάλη τους, βάζοντας την πρόταση του ΠΑΜΕ για πανεργατική απεργία πλατιά μέσα στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις. Προετοιμάζοντας τους εργαζόμενους για τους μεγάλους ταξικούς αγώνες που είναι μπροστά μας. Για μια διαρκή ταξική αναμέτρηση με όλες τις μορφές, για να φρενάρουμε αποφάσεις και αντεργατικούς σχεδιασμούς, για να μην περάσουν τα μέτρα, μέχρι την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ