Κυριακή 21 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Ενθάδε ζει μικροαστός

1. Η νόσος των μικροαστών όχι μόνο δεν αναχαιτίστηκε, αλλά απλώνεται με επικίνδυνο τρόπο. Είναι κολλητική η αρρώστια, γιατρέ; ρωτάει ο απελπισμένος πολίτης και συνεχίζει: Εχει σχέση με κάποιο λάθος μου, που πρέπει να επανορθώσω;

2. Ο μικροαστός ουδεμία σχέση έχει με το χριστιανισμό. Παραφράζοντας τον Νοβάλις: Δε γίνεται κοινωνός θείων τιμών ούτε έχει σχέση με καμιά αγαθοπιστία, δεν είναι πρόθυμος αρωγός στην ανάγκη του άλλου.

3. Οι μικροαστοί νομίζουν πως όποιος έχει στόμα έχει και λόγο. Ιδού γαρ διά του μικροαστού ήλθε το τέλος του λόγου. Υπερβολές; Δοκιμάστε να αφήσετε τα αυτιά σας ανοιχτά για να καταλάβετε τι απέμεινε από τη γλώσσα.

4. Οταν ο Θεός προσπάθησε να μεταβιβάσει την ουσία του στον μικροαστό, θυμωμένος παράτησε στη μέση το έργο του. Χωρίς να το καταλάβει, με την πράξη αυτή κατέστησε παντοδύναμο τον μικροαστό. Γιατί, αν ο θεός δεν τα κατάφερε, ο άνθρωπος τι μπορεί να κάνει;

5. Προσοχή, ο μικροαστός, ενώ δείχνει, νεκρός, μπορεί ανά πάσα στιγμή να δαγκώσει. Αν δε βρωμίσει το καθετί, δεν παύει να υπάρχει. Τεμαχίζοντας τα πάντα, μας κάνει το βίο αβίωτο.

6. Αφού δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές που διέπουν την ανθρώπινη συμπεριφορά, οι μικροαστοί μπορούν να παραβιάζουν το καθετί. Γι' αυτούς είμαστε ηλίθιοι και ως εκ τούτου υποχρεωμένοι να λουζόμαστε τις ορέξεις τους. Ολοι οι σοφοί του κόσμου σηκώνουν τα χέρια μπροστά στην τρικυμία που σαρώνει τα κρανία τους.

7. Ο μικροαστός είναι το αγαπημένο σκυλί της κυρίαρχης ιδεολογίας. Σκυλί πιστό στο γελοίο δεσποτισμό των τριών οικογενειών.

8. Μισογύνης και ελάχιστος, ο μικροαστός στρώνει στο τραπέζι του την ελληνική σημαία για να φάει. Το όνειρό του για φέτος: Στρατόπεδα για Πακιστανούς, καταρχάς, και όταν ανοίξει η όρεξη βλέπουμε και για άλλους.

9. Εκπρόσωποι του αθάνατου ελληνικού μικροαστισμού: Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, ο Καρατζαφέρης και το παιδί για τα θελήματα Αδωνις. Η μεγάλη τους επιθυμία για κυνήγι εισακούστηκε. Ενας μεγάλος αριθμός Πακιστανών έρχεται χαρούμενος να παίξει το ρόλο του θηράματος.

10. Τα δελτία ειδήσεων είναι η μεγάλη σχολή του μικροαστισμού, ο οποίος θα νικηθεί μόνο από τον ίδιο του τον εαυτό. Μέχρι τότε ας είμαστε τολμηροί απέναντί τους. Ας ακολουθήσουμε τον τρόπο του Απόστολου Παύλου: «Οφειλες να ήσουν θερμός ή ψυχρός, αλλά είσαι χλιαρός. Γι' αυτό θα σε κάνω εμετό».

11. Πάντα ονειρεύομαι ένα ζωντανό μουσείο αηδίας. Ανάλογα με τις καταστάσεις και τα αντίστοιχα θέματα: Προσώρας τους κύριους χώρους καταλαμβάνουν ο Καρατζαφέρης με τους τσάμπα μάγκες του κι ανάμεσά τους λάμποντας ο Ελλην μικροαστός, που συνεχίζει ακάθεκτος με τις γνωστές συνήθειες και τις πανομοιότυπες συμπεριφορές.

12. Ελευθερία ή θάνατος!


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ