Σάββατο 21 Απρίλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

«Αντιμνημονιακές» κοροϊδίες

Είναι φανερό ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού που παλιότερα ακολουθούσε ή απλώς ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σήμερα έχει αποφασίσει να τους γυρίζει την πλάτη. Είναι πραγματικά θετικό στοιχείο ο απεγκλωβισμός λαϊκών δυνάμεων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και έχει σημασία η τάση αυτή που φαίνεται σήμερα να ενισχυθεί και να φτάσει μέχρι τις κάλπες, χωρίς να ανακοπεί από τα διάφορα εκβιαστικά διλήμματα που θα ρίχνουν στο λαό μέχρι την τελευταία στιγμή τα δύο κόμματα. Ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει όμως, αυτός ο απεγκλωβισμός να μην καταλήξει σε δεξαμενές, οι οποίες μετεκλογικά θα συνδεθούν και πάλι είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ και θα καταθέσουν την οργή του κόσμου που θα εκφραστεί στις κάλπες, σε κυβερνήσεις που θα υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο την ίδια πολιτική των μνημονίων και της σφαγής του λαού.

Γιατί όλα αυτά τα κόμματα, παλιά και καινούργια, που έχουν ντυθεί τώρα τον «αντιμνημονιακό μανδύα», κοροϊδεύουν το λαό. Από τον ΣΥΡΙΖΑ έως το κόμμα του Καμμένου και από το κόμμα της Κατσέλη έως τη Χρυσή Αυγή, αν και εμφανίζονται «αντιμνημονιακοί» δεν αμφισβητούν την ΕΕ και την παραμονή της χώρας μας σε αυτήν. Είναι κοροϊδία, λοιπόν, να λένε ότι θα καταργήσουν τις συμφωνίες σφαγιασμού του λαού που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την ΕΕ, παραμένοντας ταυτόχρονα μέσα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη. Η κατάργηση των μνημονίων προϋποθέτει σύγκρουση με την ΕΕ. Ούτε καν επαναδιαπραγμάτευση υπέρ του λαού δεν μπορούν να κάνουν, ακριβώς γιατί η συμφωνία με την ΕΕ δεν το επιτρέπει... Επιπλέον, όλα τα παραπάνω τάχα «αντιμνημονιακά» κόμματα αναγνωρίζουν το χρέος και την ανάγκη να πληρωθεί είτε ένα μέρος του είτε ως σύνολο, είτε άμεσα είτε μετά από τέσσερα - πέντε χρόνια. Μόνο το ΚΚΕ μιλάει για αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους, μόνο το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το χρέος γιατί δεν είναι χρέος του λαού, δεν το δημιούργησε ο λαός και δεν πρέπει να το πληρώσει.

Αυτό προϋποθέτει όμως, σύγκρουση, προϋποθέτει λαό οργανωμένο που θα οικοδομήσει τη δική του εξουσία. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Δεν μπορεί να γίνει με μια υποτιθέμενη φιλολαϊκή κυβέρνηση συνασπισμού «αντιμνημονιακών» κομμάτων. Οχι μόνο γιατί δεν αμφισβητούν την ΕΕ, αλλά και γιατί δεν αμφισβητούν την εξουσία των καπιταλιστών. Ολοι τους, ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, λένε ότι θέλουν ανάπτυξη και επενδύσεις, εννοώντας φυσικά καπιταλιστική ανάπτυξη. Ομως, οι καπιταλιστές θέλουν μισθούς πείνας και τσακισμένα συνολικά τα εργασιακά δικαιώματα, για να προχωρήσει η ανάπτυξη. Πώς θα ανακουφίσουν, λοιπόν, το λαό από τα βάρη του, πώς θα κάνουν π.χ. αναδιανομή πλούτου, χωρίς σύγκρουση με τους καπιταλιστές; Ξέρουν πως αυτό δε γίνεται, γι' αυτό κοροϊδεύουν συνειδητά το λαό με δήθεν εύκολες λύσεις που όμως δεν υπάρχουν. Λύση υπάρχει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ και λαό οργανωμένο και αποφασισμένο να ξεμπερδέψει μια για πάντα με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, να ξεμπερδέψει με τους καπιταλιστές.


Γιάννα ΣΤΡΕΒΙΝΑ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ