Κυριακή 21 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Απ' τον κρίνο ως τη σούβλα

Τους φαινόταν βάρβαρο το κοκορέτσι. Των Ευρωπαίων. Και το σουβλιστό αρνί. Κι από πίσω ερχόταν και το ρεπορτάζ για τα καθόλου υγιεινά σφαγεία μας. Των Ευρωπαίων. Και το τολμούσαν να το λένε και να το γράφουν, να το παίζουν και να γελάνε στις τηλεοράσεις τους, κάθε Ελλήνων Πάσχα, την ίδια ακριβώς εποχή που ταΐζονταν και τάιζαν την ανθρωπότητα «τρελές αγελάδες» σε υγιεινή συσκευασία ως μπριζόλες και στην ίδια ωραίο λευκό κοτόπουλο με διοξίνες και λουκάνικα φτιαγμένα από χοιρινό ταϊσμένο με υπολείμματα λιπαντικών και λαδιών αυτοκινήτων.

Σα να μην πέρασε μια μέρα, όλα αυτά ήταν λίγο πριν τα ευρά μπουν στη ζωή μας και φτάσουμε να την υπολογίζουμε με τιμολόγια κολαστήριου παραδείσου. Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού το μεταλλαγμένο καλαμπόκι οδηγούσε σε γεωργικές και πραγματικές τερατογενέσεις και η υπεράρχουσα υπερτάξη του αμερικάνικου καπιταλισμού μετάλλασσε τα Αουσβιτς σε Γκουαντάναμο, τους Σέρβους σε Ινδιάνους και τις χώρες της Βαλτικής σε μπορντέλο αντικομμουνισμού.

Σήμερα, πατριώτες, λίγο πριν τ' αθάνατο κρασί του Εικοσιένα, που μετατρέπεται σε φτηνό λάδι κι ανέξοδη πολιτισμική φθήνια σχεδόν κάθε μεταπολιτευτική 25η Μαρτίου, οι ευρωγενίτσαροι θα τυλίξουν τη χώρα σ' ένα σακί σαν κι αυτό με το οποίο έπνιξε ο Αλή Πασάς την κυρά Βασιλική και θα την πάνε πεσκέσι στο ΔΝΤ. Ο έρωτάς μας για τη Δύση ήταν ανέκαθεν ο φερετζές της ελληνικής αστικής τάξης που κυκλοφορούσε απέναντι στο λαό αντί με κουκούλα με ψαλιδόκωλο φράκο και ημίψηλο για να μεγαλώνει το μπόι της κι από Καρακουμπούρογλου, π.χ., να ακούγεται σαν «Φον» και «Βαν» και «Σερ» τιτλούχος οποιασδήποτε Ευρωαυλής. Απ' το νότο της Αμαλίας ως το νότο της Εθνικής μπορεί ν' άλλαξαν οι απαιτήσεις του λαού στην κερκίδα, αλλά ποτέ τα επίσημα θεωρεία της τάλαινος πατρίδος. Για 40 δισ. φθηνότοκα δανεικά η κρίση κερδών θα ξεπουλήσει εκτός απ' το λαό σε διεθνή δουλοπαροικία το μισό Αιγαίο κι ό,τι άλλο βρεθεί αξιοπούλητο αυτή την εποχή, 36 χρόνια μετά το «πετυχημένο» συμβόλαιο της χούντας, που φύτεψε την πράσινη γραμμή χειροπέδα στο κορμί της Κύπρου.

Πατριώτες και σύντροφοι, απ' την 25η Μαρτίου ως την Ανάσταση μεσολαβούν ημερολογιακά, χριστιανικά, νομισματικά, χρηματοπιστωτικά, φορολογικά, πολιτισμικά κι αισθητικά μόλις 12 μέρες. Και σ' αυτές θα παιχτούν τόσα πολλά που ίσως οδηγήσουν σε ένα δρόμο απώλειας όχι απλώς κεκτημένων, αλλά μπαζώματος ανθεκτικών υλικών επιβίωσης. Πριν μας ζαλίσει το άρωμα του κρίνου και μας συγκινήσουν οι επιτάφιοι θρήνοι των ημερών όπου εγγράφεται η υποθήκευση της χώρας ας θυμηθούμε ταϊσμένοι κι αφάγωτοι πως και το κοκορέτσι και το αρνί αφήνουν πίσω τους τη σούβλα. Καμωμένη από σίδερο ή και ατσάλι, αντέχει στη φωτιά, είναι δολοφονικά μυτερή κι εξαιρετικά χρήσιμη. Οπλο παρά πόδα κι άκρως αποτελεσματικό, σε κάθε δε περίπτωση ικανό να εμποιεί φόβο εις έμφρονα άνθρωπο και δη Ευρωπαίο λογιστή - τοκιστή...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ