Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Δεν είναι χαμένη η ψήφος που δεν κρίνει το ποιος θα κυβερνήσει;

Το επιχείρημα της «χαμένης ψήφου» το επιστρατεύουν κάθε φορά όσοι θέλουν ο λαός να αποδέχεται τον εκβιασμό ότι το μόνο που μπορούμε να διαλέξουμε είναι αν θα ηγηθεί ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας, η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα σφαγή των δικαιωμάτων μας, στη νέα κλοπή του εισοδήματός μας για να θησαυρίσει και πάλι το μεγάλο κεφάλαιο.

Στην πραγματικότητα, όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδειχθεί ότι χαμένη για τον λαό είναι η ψήφος που δίνεται στα κόμματα που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση και τα οποία κινούνται στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες. Είναι η ψήφος ενίσχυσης αντιλαϊκών κυβερνήσεων.

Χαμένη ήταν η λαϊκή ψήφος στον Μητσοτάκη και τη ΝΔ, που μεταφράστηκε σε «φουλ επίθεση» σε βάρος των εργαζομένων, συνολικά του λαού, σε ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Χαμένη ήταν η «αντιμνημονιακή» ψήφος στον Τσίπρα, που έγινε μνημονιακή. Χαμένη ήταν η ψήφος στο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του '15, που έγινε ΝΑΙ. Αλήθεια, πόσο «κερδισμένη» για τον λαό ήταν η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ που στήριξε το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ που στήριξε πάνω από το 70% αυτών των νομοσχεδίων;

Χαμένη και σε αυτές τις εκλογές είναι η ψήφος που την επόμενη μέρα θα βρεθεί απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα, που θα κάνει «ταμείο» υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι η ψήφος εμπιστοσύνης στις αντιλαϊκές δεσμεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, στις πολιτικές που εντείνουν την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, στα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

Εκεί θα καταθέσουν την ψήφο τους η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ.

Χαμένη είναι η ψήφος των χαμηλών προσδοκιών, η οποία δίνεται στη λογική του «μικρότερου κακού», που έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί τον δρόμο να πάμε από το κακό στο χειρότερο. Χαμένη είναι όμως και η ψήφος σε κόμματα - «μπαλαντέρ» ή διάττοντες αστέρες, που, αφού εκτελέσουν την αποστολή τους στο αστικό πολιτικό σύστημα, μετά εξαφανίζονται.

Οσοι - πάνω από τους μισούς, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις - λένε ότι δεν θέλουν «κανέναν από τους δύο», και ψηφίζουν με «βαριά καρδιά» «έναν από τους δύο», πρέπει να κάνουν το βήμα, να επιλέξουν τη μόνη ψήφο που θα είναι κέρδος για τον λαό.

Είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, που εκφράζει τη συνέπεια λόγων - έργων, που δεν θα τον απογοητεύσει, που θα τη βρει δίπλα του σε κάθε αγώνα, που σίγουρα δεν θα τη βρει απέναντί του. Είναι η ψήφος που θα μετρήσει την επόμενη μέρα άμεσα στη δύναμη του εργατικού - λαϊκού κινήματος να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση, να αποσπάσει ορισμένες κατακτήσεις και μέτρα υπέρ των εργαζομένων. Είναι η ψήφος που συμβάλει στο να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική διέξοδο υπέρ του λαού.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ