Πέμπτη 21 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΑΝΓΚΙ.-- Αντιμέτωποι με την πείνα είναι πάνω από 2.500.000 κάτοικοι της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσε χτες το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο αριθμός τους σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σ' ένα χρόνο.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Δεκάχρονος Μουσουλμάνος ανακρίθηκε από τη βρετανική αστυνομία στη βόρεια Αγγλία, επειδή έγραψε κατά λάθος στο μάθημα των αγγλικών ότι ζει σ' ένα «σπίτι τρομοκρατών» («terrorist house»), ενώ ήθελε να γράψει ότι ζει σ' ένα σπίτι με αυλή («terraced house»). Οι «δάσκαλοί» του, όμως, δε συνειδητοποίησαν ότι είχε κάνει λάθος και κατέδωσαν το αγόρι στην αστυνομία.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Ο Αμπού Μπακρ Μπέιρα, Λίβυος βουλευτής, μιλώντας στο πρακτορείο ΑΡ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το διεθνώς αναγνωρισμένο (κοσμικό) κοινοβούλιο δε θα εγκρίνει την 32μελή κυβέρνηση ενότητας που συγκροτήθηκε προχτές, υποστηρίζοντας ότι «δε θα ενδώσει στις ξένες πιέσεις επειδή η συμφωνία ειρήνης δεν έχει καμία υποστήριξη στο ανατολικό τμήμα της χώρας».

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΚΑΪΡΟ.-- Το γερμανικό ίδρυμα μελετών «Φρίντριχ Νάουμαν», που σχετίζεται με το γερμανικό «Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα», ανακοίνωσε χτες ότι κλείνει τα γραφεία του στην Αίγυπτο και τα μεταφέρει στην Ιορδανία, επειδή, όπως δήλωσε ο πρόεδρός του, Βόλφανγκ Γκέρχαρντ, «κάθε πολιτικό σεμινάριο, συνδιάσκεψη που οργανώνεται, εκλαμβάνεται από την κυβέρνηση σαν πιθανή απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της Αιγύπτου».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ