Παρασκευή 21 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΦΟΙΝΙΞ.-- Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αριζόνα απήγγειλε κατηγορίες χθες κατά του Τζάρεντ Λι Λόφνερ για την απόπειρα δολοφονίας της βουλευτή Γκάμπριελ Γκίφορντς και άλλων αξιωματούχων, ενώ αναμένεται να αντιμετωπίσει συμπληρωματικές ομοσπονδιακές και πολιτειακές κατηγορίες για τις απόπειρες και τη δολοφονία έξι ανθρώπων στην Τουσόν, στις 8 Γενάρη.

ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ.-- Συνεχίζουν τις απεργίες οι εργαζόμενοι στο δικαστικό σύστημα του Ελ Σαλβαδόρ, απεργία που ξεκίνησαν τη Δευτέρα μετά και την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για αύξηση των αποδοχών τους κατά 150 δολάρια το μήνα και εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.-- Ενας εργάτης έχασε τη ζωή του και άλλοι 4 και ένας πυροσβέστης τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη φυσικού αερίου που σημειώθηκε στη γειτονιά Τακόνι στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Η έκρηξη σημειώθηκε, την ώρα που εργάτες προσπαθούσαν να επιδιορθώσουν τη διαρροή φυσικού αερίου που σημειώθηκε.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.-- Στους 744 έχουν φτάσει οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές που συνεχίζουν να πλήττουν την ορεινή περιοχή στα βόρεια του Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε πάνω από 200 και άστεγοι έχουν μείνει τουλάχιστον 14.000 άνθρωποι.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org