Πέμπτη 6 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Δολοφονική - εγκληματική - Χρυσή Αυγή

Η επίθεση της ομάδας χρυσαυγιτών στον 24χρονο φοιτητή, την περασμένη Παρασκευή, είναι ένα ακόμα επεισόδιο από τα πολλά που επιβεβαιώνουν το δολοφονικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης ναζιστικής φασιστικής οργάνωσης. Ναζιστική και γι' αυτό δολοφονική. Οπως ακριβώς ήταν η δολοφονία Φύσσα, η επίθεση σε βάρος εργατών, μελών του ΚΚΕ και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, η επίθεση σε βάρος των αλιεργατών μεταναστών στο Πέραμα, η επίθεση στον φοιτητή στο Παλαιό Φάληρο και τόσες άλλες. Ακριβώς έτσι και πριν μερικές μέρες επιτέθηκαν στον Αλέξη Λάζαρη και ο ένας από τους συλληφθέντες, που αναγνωρίστηκε από αυτόπτη μάρτυρα, είναι όνομα και πράμα. Στενός συνεργάτης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου και του ηγετικού στελέχους της Ηλ. Κασιδιάρη. Ο συλληφθείς χρυσαυγίτης είναι, σύμφωνα με ντοκουμέντα και όσα στοιχεία είδαν τη δημοσιότητα, έμμισθο ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης Αμπελοκήπων, υποψήφιος βουλευτής (και στις δύο τελευταίες βουλευτικές εκλογές, Γενάρη - Σεπτέμβρη 2015) και δημοτικός σύμβουλος της ΧΑ, υπεύθυνος ασφάλειας της «Κεντρικής Διοίκησης» και βέβαια υπάλληλος στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στη Βουλή, μισθοδοτούμενος από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Το ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης κατηγορείται για τα κακουργήματα της ληστείας και της βαριάς σκοπούμενης σωματική βλάβη, για την επίθεση σε βάρος του φοιτητή, η οποία ξεκίνησε από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.

* * *

Ο εγκληματικός χαρακτήρας και η εγκληματική δράση έχουν αναδειχθεί στις δίκες των φασιστών για όλες αυτές τις υποθέσεις. Να μην ξεχνάμε ότι δεκάδες μάρτυρες με τις καταθέσεις τους μέχρι τώρα έχουν καταδείξει ότι πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση, με ιεραρχική δομή, με στρατιωτική εκπαίδευση, που δρα με εντολή του αρχηγού, που εξαπολύει τάγματα εφόδου. Τι δείχνουν, όμως, αυτού του τύπου η δομή και η δράση για μια οργάνωση; Τι είδους οργάνωση είναι αυτή που, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από μάρτυρα στο δικαστήριο, η διάπραξη δολοφονίας μπορεί να είναι προσόν για ανέλιξη στην ιεραρχία της; Ιστορικά έχει αποδειχθεί, και επιβεβαιώνεται και από τη Χρυσή Αυγή και τη δράση της, ότι ο ναζισμός είναι σύμφυτος με την εγκληματική δράση. Βάζει στο στόχαστρό του αλλοδαπούς, μετανάστες, αντιφρονούντες, επιδίωξε τον αφανισμό των Εβραίων και των κομμουνιστών με τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην Ιστορία. Και σήμερα, τα θύματά τους και στις υποθέσεις που εντάσσονται στη δικογραφία της δίκης είναι μετανάστες, κομμουνιστές, συνδικαλιστές, αντιφασίστες κ.ά. Ολοι οι μάρτυρες της υπόθεσης της επίθεσης στους Πακιστανούς εργάτες της Ιεράπετρας δήλωσαν πως τους είχαν πληροφορήσει ότι η Χρυσή Αυγή χτυπάει μετανάστες. Φίλοι του Παύλου Φύσσα, αντίστοιχα, είχαν πει ότι ήταν στοχοποιημένος επειδή ήταν αντιφασίστας. Ενώ είναι γνωστές και οι δηλώσεις στελεχών της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ότι θέλουν να ξεμπερδεύουν με το ΠΑΜΕ στη Ζώνη του Περάματος, πριν την επίθεση στους κομμουνιστές στο Πέραμα. Επιπλέον, έχουν επιδειχθεί και στη διάρκεια των δικών φωτογραφίες με στελέχη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής να φιγουράρουν δίπλα σε σημαίες με τη σβάστικα, να χαιρετούν ναζιστικά. Υμνούν τους ναζί.

* * *

Πρέπει να γίνει σαφές ότι κυρίαρχος στόχος της εγκληματικής τους δράσης είναι οτιδήποτε σχετίζεται με την οργάνωση της ταξικής πάλης. Βεβαίως, στο σύνολό της η αστική τάξη και οι φορείς της αστικής ιδεολογίας αντιτίθενται στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην εξουσία της, και σε αυτό το καθήκον αξιοποιούνται και το καρότο, αλλά και το μαστίγιο των αστικών μηχανισμών και θεσμών. Βασικό όμως στοιχείο της φασιστικής δράσης είναι η προσπάθεια αυτή να υπηρετείται με όρους μαζικής οργανωμένης δράσης στο όνομα της ενότητας του «έθνους», συνοδευόμενης από «αντιπλουτοκρατική» και «αντισυστημική» συνθηματολογία. Για τους φασίστες οι Ελληνες κεφαλαιοκράτες που ληστεύουν τους Ελληνες εργαζόμενους είναι «ομοαίμοι», είναι «πατριώτες» (ή καταγγέλλονται ορισμένοι μόνο ως απάτριδες), η ταξική κοινωνία αντιστοιχεί στις θεωρίες περί φυσικού καταμερισμού ανάμεσα σε «ηγέτες» και «ακόλουθους», την ίδια στιγμή που το μίσος τους παίρνει φυλετικά και εθνικά χαρακτηριστικά απέναντι στον εργάτη και λαϊκό άνθρωπο που ληστεύεται το ίδιο με τους Ελληνες εργαζόμενους. Σε αυτή την κατεύθυνση οι δολοφονίες, επιθέσεις, τραμπουκισμοί, οργανωμένες με στρατιωτικό τρόπο επιθέσεις, έχουν ως στόχο τη διάλυση κάθε ταξικής οργάνωσης. Γι' αυτό βασικός τους στόχος είναι οι κομμουνιστές, όχι μόνο επειδή έχουν διαφορετικές απόψεις, έτσι, γενικά και αφηρημένα. Αλλά επειδή πρωτοστατούν στο να οργανώσουν τον ταξικό αγώνα που θα φέρει τη σύγκρουση μέχρι την οριστική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

* * *

Αλλωστε, η ναζιστική - φασιστική Χρυσή Αυγή είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος. Και δεν είναι «ξένο σώμα» για το αστικό πολιτικό σύστημα, παρ' όλες τις διαφορές της με τα άλλα αστικά κόμματα, ιδεολογικές, πολιτικές κ.λπ., αποτελεί μια εφεδρεία για το κεφάλαιο, χρήσιμη σε δύσκολες περιστάσεις. Γι αυτό εξηγείται και το γεγονός ότι: Την ίδια στιγμή που επιχειρηματικά συμφέροντα τής αναθέτουν «αποστολές εκκαθάρισης» (βλ. Ζώνη - Πέραμα), την ίδια στιγμή εκπρόσωποι του αστικού πολιτικού συστήματος προσπαθούν να την εξωραΐσουν, είτε με «αλά μπρατσέτα» φωτογραφίες με στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε Καστελόριζο και Ρω, είτε με δηλώσεις τύπου Παρασκευόπουλου «να προτιμήσουμε τη σύγκλιση με τη Χρυσή Αυγή». Τέτοιες διαδικασίες «ξεπλύματος» και αναμόρφωσης φασιστικών δυνάμεων έχουν συντελεστεί σε πολλά κράτη της «δημοκρατικής» ΕΕ, με αποτέλεσμα κάποιες απ' αυτές να παίρνουν μέρος σε κυβερνήσεις συνεργασίας με άλλα αστικά κόμματα. Γιατί όχι και οι «αναμορφωμένοι» χρυσαυγίτες στο μέλλον; Δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή στο ναζισμό, ούτε σε αυτούς που τον εξωραΐζουν. Γιατί η Ιστορία έχει δείξει ότι αυτή η ανοχή δυναμώνει και προετοιμάζει για πολλά και σοβαρά δεινά σε βάρος των εργαζομένων. Για το λαό, τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες, χρειάζεται επαγρύπνηση και απομόνωση των φασιστών - ναζιστών δολοφόνων. Κανένας εφησυχασμός και καμία ανοχή.


Κ. Πασ.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org