Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η ΛΑΕ λέει ότι υπάρχει «αντιμνημονιακή λύση». Γιατί να μην τη στηρίξουμε;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η ΛΑΕ λέει ότι υπάρχει «αντιμνημονιακή λύση». Γιατί να μην τη στηρίξουμε;

Το πρώτο τηλεοπτικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας, αυτό με τον Π. Λαφαζάνη που παίρνει ταξί για το Νομισματοκοπείο, ολοκληρώνεται με τον ίδιο να δηλώνει απευθυνόμενος στο λαό: «Εχουμε αντιμνημονιακή λύση, μάθετέ την»! Στην τελική ευθεία προς την κάλπη η Λαϊκή Ενότητα σηκώνει πιο ψηλά τις αντιμνημονιακές παντιέρες, που τις ανέσυρε από εκεί που τις είχε καταχωνιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Το δίλημμα των εκλογών είναι Λαϊκή Ενότητα ή μνημόνιο», δήλωσε χτες απ' το βήμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Π. Λαφαζάνης, ο ίδιος άνθρωπος - θυμίζουμε - που λίγους μήνες πριν υπερασπιζόταν το ψευτοδίλημμα «ΣΥΡΙΖΑ ή μνημόνιο» εξαπολύοντας μύδρους σε όσους δεν το συμμερίζονταν.

Η Λαϊκή Ενότητα ψεύδεται και κρύβει απ' το λαό ότι τα μνημόνια είναι απάντηση σε ανάγκες του κεφαλαίου, στην προσπάθειά του να βγει απ' την κρίση και να διαμορφώσει για την περίοδο της ανάκαμψης όρους μεγαλύτερης κερδοφορίας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς του. Κρύβει ότι τα μνημόνια αποτυπώνουν τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ότι όλα τα μέτρα που επιβάλλουν σε βάρος του λαού έχουν προ πολλού καταγραφεί στις αποφάσεις της λυκοσυμμαχίας, που τις λαμβάνει με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα των μονοπωλίων της και την ενδυνάμωσή τους στην αρένα όπου κονταροχτυπιούνται με τα μονοπώλια άλλων κρατών. Μάλιστα, σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ αντιλαϊκά μέτρα και αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις έχουν περάσει πολλά χρόνια πριν από την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης, ενώ σε άλλα προωθούνται σήμερα παρότι δεν έχουν ούτε τρόικες ούτε μνημόνια.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί το λαό να πολεμάει σκιάχτρα. Βγάζει απ' το κάδρο των ενόχων για όσα τον βασανίζουν το κεφάλαιο και την εξουσία, τις συμμαχίες του και στη θέση τους τοποθετεί το νόμισμα, υποστηρίζοντας ότι η έξοδος απ' το ευρώ και η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα είναι ικανή προϋπόθεση να βάλει τέλος στα μνημόνια. Βεβαίως, η πραγματικότητα τους διαψεύδει αλλά φροντίζουν επιμελώς να κρύβουν απ' το λαό τι συμβαίνει π.χ. στη Μεγάλη Βρετανία της λίρας ή στη Δανία της κορόνας, στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία...

Η κριτική τους ότι το μνημόνιο είναι ένα «πρόγραμμα που δεν βγαίνει» που δεν θα οδηγήσει στην ανάκαμψη, η πρότασή τους υπέρ της «παραγωγικής ανασυγκρότησης», υπέρ δηλαδή της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας και μάλιστα με κίνητρα, ενίσχυση της ρευστότητας κ.ά., η δήλωσή τους ότι δεν θέτουν ζήτημα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση και η διαβεβαίωσή τους ότι δεν βάζουν ζήτημα μονομερούς διαγραφής όλου του χρέους συνιστούν ομολογίες πίστεως στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, στις διεθνείς αγορές. Αυτός όμως ο δρόμος είναι που γεννά αντιλαϊκά μνημόνια για τους λαούς, κέρδη για το κεφάλαιο. «Δεν είμαστε μανιακοί της ρήξης», δήλωσε χτες ο Π. Λαφαζάνης σε αυστριακή εφημερίδα, δίνοντας επιπλέον διαβεβαιώσεις.

Ο λαός δεν έχει καμιά ανάγκη να ξαναστηρίξει τις ίδιες αυταπάτες και τις ίδιες ψευδαισθήσεις που διαψεύστηκαν το 7μηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τους ίδιους ανθρώπους που τα καλλιεργούσαν μέχρι πριν από ένα μήνα ως στελέχη αυτής της κυβέρνησης.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ