Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η ΕΕ θα ήθελε να χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα τη Βρετανία και να διασφαλίσει ότι το Brexit θα είναι «πολύ επώδυνο» για το Λονδίνο, υποστήριξε χτες ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Ρόμπερτ Φίτσο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «Financial Times». «Ακόμα κι αν πρόκειται για την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, θα είναι πολύ επώδυνο για τη Βρετανία», υπογράμμισε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας «μπλόφα» την αισιοδοξία που επιδεικνύει η βρετανική κυβέρνηση.

ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίστηκε από πυρά Ισραηλινών αστυνομικών στη Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης καθώς κατηγορήθηκαν πως επιχείρησαν να επιτεθούν με μαχαίρι στις κατοχικές δυνάμεις. Το ίδιο 24ωρο, Παλαιστίνιος στην Ανατολική Ιερουσαλήμ μαχαίρωσε δύο Ισραηλινούς αστυνομικούς, τους οποίους τραυμάτισε ελαφρά.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η «Μάικροσοφτ» αποφάσισε να κλείσει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας «Skype» στο Λονδίνο, που είχε εξαγοράσει το 2011 έναντι 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφήνοντας, προσεχώς, στο δρόμο πάνω από 220 εργαζόμενους.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Τουλάχιστον 14 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν χτες από πυρά αστυνομικών στην πρωτεύουσα της ΛΔ Κονγκό, Κινσάσα. Συμμετείχαν σε κινητοποίηση κατά της συμμετοχής του «Προέδρου» της χώρας, Τζόζεφ Καμπίλα, στις προγραμματισμένες για το Νοέμβρη προεδρικές εκλογές.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 37 τραυματίστηκαν όταν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν πάνω από 100 μουσουλμάνοι προσκυνητές βυθίστηκε χτες στον ποταμό Τσάο Πράγια, στην επαρχία Αγιουτάγια της Ταϊλάνδης. Οι αγνοούμενοι ήταν δεκάδες.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ