Σάββατο 20 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Σκάφη του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησαν χτες ναυτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, συντηρώντας την ένταση που υπάρχει σε διαφιλονικούμενες περιοχές της περιφέρειας της ΝΑ Ασίας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Τwitter» ανακοίνωσε πως έκλεισε το τελευταίο εξάμηνο 235.000 λογαριασμούς, επειδή είχαν συχνά περιεχόμενο φιλικό προς τζιχαντιστές τρομοκράτες. Σε σχετική ανακοίνωσή της, η εταιρεία σημειώνει πως θεωρεί ότι πρέπει «να εξαλείψουμε τις εκκλήσεις για υποστήριξη της βίας και της τρομοκρατίας στην πλατφόρμα μας».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Χ. Κλίντον, δήλωσε σε ερευνητές του FBI πως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, της είχε προτείνει να χρησιμοποιεί έναν προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του Πάουελ ανέφερε ότι δεν θυμάται τη συνομιλία στο δείπνο. Αντίθετα, θυμάται ότι της περιέγραψε το σύστημα που χρησιμοποιούσε, όμως στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται αν εισηγήθηκε στην Κλίντον να κάνει το ίδιο.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τη νυκτερινή υπηρεσία του, «Night Tube», εγκαινίασε χτες το λονδρέζικο μετρό, την οποία είχε υποσχεθεί ο πρώην δήμαρχος - νυν υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, επιτρέποντας πλέον σε ορισμένες γραμμές την 24ωρη λειτουργία του την Παρασκευή και το Σάββατο ανά 10 λεπτά.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ