Παρασκευή 20 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ο ευρω-χαφιεδισμός σε πλήρη δράση

Πληροφορίες «κακές» για Ελληνες διαδηλωτές, που δήθεν θα συμμετάσχουν σε επεισόδια, είχαν οι ιταλικές αρχές, γι' αυτό και δεν επέτρεψαν σε τρία πούλμαν από την Ελλάδα να αποβιβάσουν τους επιβάτες τους στο λιμάνι της Ανκόνας. Το ίδιο έκαναν και με διαδηλωτές από άλλες χώρες. Μέρες, τώρα, ελέγχουν εξονυχιστικά όσους Ευρωπαίους περνούν τα ιταλικά σύνορα για να εντοπίσουν τους ...ανεπιθύμητους. Ζητούν πληροφορίες από τις χώρες που προέρχονται κι αυτές τούς παρέχονται αφειδώς.

Η Συμφωνία Σένγκεν εφαρμόζεται σε όλη της την έκταση, η δράση της Γιούροπολ επεκτείνεται. Πλέον, οι χώρες της ΕΕ έχουν αποκτήσει τον ευρωπαϊκό καταστολέα. Ο τελευταίος μπορεί να έχει τα χρώματα κάθε χώρας - μέλους, αλλά όλα μαζί σχηματίζουν το φαιό ουράνιο τόξο μιας πανευρωπαϊκής καταστολής, τα αποτελέσματα της οποίας φάνηκαν χτες και στο λιμάνι της Ανκόνας. Οι υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης των 15 χωρών - μελών της ΕΕ το αποφάσισαν. Ο μηχανισμός που ιδρύουν θα ενεργοποιείται σε κάθε σύνοδο κορυφής ή σπουδαίες εκδηλώσεις των εξουσιαστών του πλανήτη. Ενας από τους βασικούς κρίκους των μέτρων που θα εφαρμόζει θα είναι η χρησιμοποίηση όλων των μέσων για μια περισσότερο ...δομική ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με τους ταραχοποιούς, με βάση τους φακέλους που υπάρχουν στα διάφορα κράτη - μέλη. Υπάλληλοι κρατικών μηχανισμών θα επιστρατεύονται, προκειμένου να αναγνωριστούν τα άτομα ή οι ομάδες που ενδέχεται να αποτελέσουν απειλή για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Επίσης θα χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα, προκειμένου να αποτρέπεται η είσοδος ατόμων, σε βάρος των οποίων υπάρχουν βάσιμες υποψίες(!) ότι έχουν στόχο την πρόκληση επεισοδίων.

Χτες ο ...Ευρωπαίος κουκουλοφόρος «αναγνώρισε» μέσα στους Ελληνες διαδηλωτές τους ταραχοποιούς που θα διασάλευαν την τάξη. Η δράση του, βέβαια, δε θα ήταν δυνατή, χωρίς την κατάλληλη χορήγηση πληροφοριών από τον «εθνικό κουκουλοφόρο». Αυτόν, που εφαρμόζει απαρέγκλιτα τη Συνθήκη Σένγκεν, που φακελώνει τους Ευρωπαίους πολίτες. Ο τελευταίος, λοιπόν, «τους έδωσε» στις ιταλικές αρχές. Αυτές γνωρίζουν πολύ καλά πόσοι Ελληνες θα συμμετάσχουν στη διαδήλωση της Γένοβας, αλλά διαθέτουν και στοιχεία για την πολιτική και κοινωνική τους δράση. Το πράγμα έχει γίνει ξετσίπωτο. Οι μάσκες της δημοκρατίας των ισχυρών πέφτουν. Τα προσχήματα ποδοπατούνται, όταν κινδυνεύει η κατεστημένη τάξη.

Φαίνεται ότι οι διαδηλωτές κατά της παγκοσμιοποίησης έχουν γίνει πονοκέφαλος γι' αυτούς, που αποφασίζουν τις τύχες του κόσμου. Γι' αυτούς, που θεωρούν ότι η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια αποτελεί ανταλλακτικό αγαθό, που παίζεται στα Χρηματιστήρια αποφέροντάς τους κέρδη. Γι' αυτούς, που μας έχουν «φουσκώσει» το κεφάλι με την προπαγάνδα τους για ανοιχτές κοινωνίες και άλλα νεοφιλελεύθερα φληναφήματα. Γι' αυτούς, που ο καθημερινός μόχθος του ανθρώπου γίνεται χρυσάφι που το κρατάνε στα θησαυροφυλάκιά τους, χωρίς να τους ανήκει.

Αυτοί, λοιπόν, κάνουν τα πάντα να εμποδίσουν την άσκηση ενός από τα βασικά δικαιώματα. Του δικαιώματος της διατήρησης της ζωής τους. Θέλουν να καταργήσουν το στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα της διεκδίκησης των συμφερόντων τους. Θέλουν να επιβάλουν τη σιγή. Αντε, να ανεχθούν τον ψίθυρο. Ομως, ο τελευταίος είναι για υπηκόους και υποτακτικούς. Για τους παθητικούς καταναλωτές της τηλεοπτικής υποκουλτούρας και προπαγάνδας. Τον αγώνα φοβούνται και κάνουν τα πάντα για να τον εμποδίσουν. Ο μόνος τρόπος κατάργησης των εμποδίων είναι η οργανωμένη αντίσταση και πάλη. Είτε αυτή γίνεται στη Γένοβα, είτε στην Αθήνα, είτε στο Βερολίνο, είτε σε οποιαδήποτε γωνιά της Γης υπάρχουν και αγωνίζονται άνθρωποι, που δε «συμμορφούνται προς στας υποδείξεις».


Γιώργος ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ