Πέμπτη 20 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ.-- Υπό το βάρος ενδεχόμενου νέου σκανδάλου στην αυτοκινητοβιομηχανία για παραπλάνηση σχετικά με τις - υποτίθεται - χαμηλές εκπομπές ρύπων ντιζελοκινητήρων, η «Daimler» ανακοίνωσε την αναβάθμιση λογισμικού 3 εκατ. οχημάτων στην Ευρώπη. Τα προληπτικά μέτρα (ουσιαστικά επιβεβαίωση της εξαπάτησης) αφορούν σχεδόν όλα τα οχήματα προδιαγραφών Euro 5 και 6 της «Mercedes», που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Αυτή η διαδικασία ανακοινώνεται ότι θα κοστίσει 220 εκατ. ευρώ, που θα επιβαρύνουν την εταιρεία. Η απόφαση αυτή αφορά τον σφοδρό ανταγωνισμό με άλλες εταιρείες όπως η BΜW και η «Audi», που επίσης «έκλεβαν» σε σχέση με τους ρύπους και ανακοίνωσαν ανάκληση του μισού στόλου των ντιζελοκίνητων οχημάτων τους με τις προδιαγραφές Euro 5.

ΜΟΣΧΑ.-- Σύμφωνα με την εφημερίδα «Βεντομόστι», ο ρωσικός κολοσσός «Γκάζπρομ» επισπεύδει την κατασκευή του αγωγού «Turskish Stream», που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω ελληνοτουρκικών συνόρων. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή της δεύτερης γραμμής του αγωγού και επικαλούμενη έναν κρατικό αξιωματούχο και έναν εργολήπτη υποστηρίζει ότι έχουν ήδη τοποθετηθεί υποθαλάσσια 20-25 χιλιόμετρα αγωγού στη Μαύρη Θάλασσα. Η επίσπευση αποδίδεται στην πιθανότητα νέων κυρώσεων από την αμερικανική κυβέρνηση στη Ρωσία.

ΚΑΪΡΟ.-- Ενόψει του 7ου Συμβουλίου Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ενωσης - Αιγύπτου, που θα γίνει στις 25 Ιούλη, έκθεση της ΕΕ σημειώνει ότι οι Βρυξέλλες θα συνεχίζουν να στηρίζουν την Αίγυπτο, αντιμετωπίζοντας τις σημερινές προκλήσεις μέσα από νέες κοινές προτεραιότητες. Στην έκθεση εκφράζεται ικανοποίηση για τα «επιτεύγματα» και τις «αναπτυξιακές πολιτικές» της Αιγύπτου, με επίκεντρο την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την εξωτερική πολιτική και την ενδυνάμωση της σταθερότητας, εννοώντας προφανώς τη διασφάλιση συνθηκών ευνοϊκών για προσέλκυση ξένων επενδύσεων.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ