Κυριακή 20 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Προσοχή «μνημονιστές» ενόψει

Οποία εξέλιξη!! Οι τράπεζες θέλουν ενίσχυση! Στην Αγγλία εγκρίθηκε η ίδρυση σχολείων από ομάδες γονέων, κερδοσκοπικές ή μη (!) που θα χρηματοδοτεί αλλά δεν θα ελέγχει το κράτος! Και στην Ελλάδα, το Λοβερδιστάν του ΔΝΤ υπό ευρωπαϊκή και αμερικάνικη κερδοσκοπική κηδεμονία, ο φθηνός δούλος είναι ανήλικος ή μόλις νέος, που θα ονομάζεται μαθητευόμενος για να κοστίζει λιγότερο στα αφεντικά.

Τελείωσε το παραμύθι της ΕΕ. Αυτή η Ενωση Εκμεταλλευτών δείχνει τα ταξικά της δόντια, βυθίζει τους λαούς σε φτώχεια, τα νιάτα στην άγνοια, τα γηρατειά στην απελπισία. Δεν διαχειρίζεται μια ψευδή μακρά ειρήνη μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά ένα χωράφι στέρφο από την υπερκεματάλλευση της ανθρώπινης εργασίας.

Σε αυτό το εργασιακό Νταχάου λοιπόν πρέπει να κινηθούμε και να μετρηθούμε. Οχι να αντέξουμε. Αυτό το τελευταίο είναι το πιο ύπουλο από όλα τα συνθήματα της άρχουσας τάξης. Πασπαλισμένο με τον ... πόνο του πρωθυπουργού για τον πόνο των Ελλήνων, αυτό το «να αντέξουμε», υποτάσσει συνειδήσεις και εκθρέφει αποκτηνωμένους πολίτες που εθίζονται στα ... βασανιστήρια της φτώχειας. Οχι. Δεν πρέπει να αντέξει κανένας σαν να είναι εγκληματίας ως εργαζόμενος, τις «ποινές» που του επιβάλλονται. Αλλη είναι η στάση στα ψηλά τα αλώνια και άλλη στα ψηλά σαλόνια. Στα δεύτερα προετοιμάζονται για τα πόδια που είναι έτοιμα να σηκωθούν να χτυπήσουν το ... κεφάλι.

Στα άλλα, τα δικά μας τα αλώνια, καιρός είναι να θερίζουμε όντως αυτό που σπέρνουμε. Σπέρνουμε πλούτο και πρέπει να τον θερίζουμε, να τον ζυμώνουμε, να τρώνε το ψωμί όσοι το φτιάχνουν και το όνειρο όσοι δικαιούνται να κοιμούνται ήσυχοι και κατάκοποι ως εργαζόμενοι.

Στην ζύμωση της καπιταλιστικής φούσκας σάπισε το παντεσπάνι τους και οι ταξικοί αντίπαλοι δεν μπορούν πια να το διαθέσουν ούτε στα αδέσποτα ιδεολογικά σκυλιά που αλυχτούν ολημερίς και ολονυχτίς αυτές τις μαύρες μέρες του 21ου αιώνα.

Τα σενάρια για την τρομοκρατία των δρόμων το φθινόπωρο ρίχνουν νερό στο μύλο των καταπιεστών. Δικαιολογούν τις ... επενδύσεις στην καταστολή. Εγκυμονούν το τέρας για να κυριαρχήσει και όχι για να φυλαχτεί ο μαχαιρωμένος πισώπλατα και εγκλωβισμένος στα κόμματα του ευρωμονόδρομου εργάτης.

Απ' τις φήμες που συνοδεύουν τη σφαγή, η πιο επικίνδυνη είναι εκείνη που απειλεί... δημοκρατικά (;): «Απ' το φθινόπωρο να δεις τι θα γίνει». Είναι έμπνευση της άρχουσας τάξης και καθαρά προβοκατόρικη. Εχει στόχο το «για σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους». Μόνο αυτό. Θέλει να βγάλει κάθε θετικό ιστορικό πρόσημο δράσης απ' την έννοια του δρόμου της αντίστασης και της πολιτικά οργανωμένης πάλης. Θέλει την έννοια δρόμος να πλησιάζει ώσπου να γίνει, απλώς μια άσφαλτος όπου δρουν συμμορίες. Συμμορίες. Στην αρχή κατανοητές ως ομάδες απελπισμένων, φτωχών κλπ. και ύστερα συμμορίες από κομμουνιστές υποκινούμενες, καθώς το έχουν οι κόκκινοι να εκμεταλλεύονται τους ξεζουμισμένους από το κεφάλαιο εργαζόμενους.

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή το καλά προσεγμένο λεξιλόγιο των «μνημονιστών». Και γερό αντίλογο. Οχι φάπες, μήτε καν φραστικές που στην ουσία το ενισχύουν. Εχουν διαλέξει μια προπαγάνδα που κι αν δεν επιτύχει τελικώς, και δεν θα περάσει εν τέλει, μπορεί να καθυστερήσει τον απεγκλωβισμό μαζών από την θεσμοθετημένη φυλάκισή τους στην πιο ασύμφορη δημοκρατία που πουλήθηκε στα καπιταλιστικά ράφια από καταβολής οργανωμένων εθνών - κρατών. Οι «μνημονιστές» καιροφυλακτούν. Σε λίγο θα πλασάρουν την ιδέα πως είναι και θύματα ενός ανηλεούς πολέμου από το δικτατορικά φερόμενο προλεταριάτο. Ναι στους δρόμους. Τους δικούς μας. Τα ιδεολογικά αδέσποτα σκυλιά μόνο τα αφεντικά τους μπορούν να τρομάξουν...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ