Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΝΕΡΓΙΑ: Τους 406.547 (ποσοστό 8,3%) έφτασαν οι άνεργοι το Α΄ τρίμηνο του 2008, σύμφωνα με την ΕΣΥΕ. Το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες (12,3%) παραμένει υπερδιπλάσιο από εκείνο των ανδρών (5,5%). Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό ανεργίας (22,2%) στους νέους από 15 έως 29 ετών. Το ποσοστό των ανέργων που εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά ανέρχεται στο 33,4%, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι αποτελούν το 47,6% του συνόλου.

ΟΤΟΕ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι τραπεζοϋπάλληλοι στη Λάρισα και το Ηράκλειο στο πλαίσιο απόφασης της ΟΤΟΕ για κυλιόμενες 24ωρες απεργίες σε έξι μεγάλες πόλεις της χώρας, λόγω της άρνησης των τραπεζιτών να υπογράψουν Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Οι σημερινές απεργίες, που είναι και οι τελευταίες, γίνονται μόνο στις τράπεζες που αρνούνται να συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για την Κλαδική Σύμβαση.

ΔΗΜΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ: Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στο δήμο, ματαιώνοντας την προσπάθεια της δημοτικής αρχής - στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ - να παραδώσει σε ιδιώτη το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ