Παρασκευή 20 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Τα άθλια αντιΚΚΕ ψέματα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

«Το ΚΚΕ, δηλαδή μια αριστερή πολιτική δύναμη, εμφανίζεται να υποστηρίζει ακριβώς το ίδιο με το κυρίαρχο μνημονιακό μιντιακο-πολιτικό σύστημα όσον αφορά τη δυνατότητα ανατροπής της καταστροφικής πολιτικής: η ηγεσία του ΚΚΕ λέει με τον πιο επίσημο τρόπο στον ελληνικό λαό ότι αυτό ΔΕΝ είναι δυνατόν ΣΗΜΕΡΑ. Σε πολίτες που ταλαντεύονται ή είναι επιρρεπείς στην τρομοκρατία επιβεβαιώνεται το κυρίαρχο στερεότυπο περί μονόδρομου, με αποτέλεσμα να στρέφονται στο μνημονιακό στρατόπεδο από τη στιγμή που και τμήμα της Αριστεράς ισχυρίζεται ότι τα Μνημόνια είναι μονόδρομος».

Αυτά έγραφε η «Αυγή της Κυριακής», (14-15 Απρίλη). Τόσα πολλά ψέματα και διαστρεβλώσεις μαζί στην πολιτική του ΚΚΕ, προκειμένου να στηρίξει την αδιέξοδη «αντιμνημονιακή» πολιτική πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θα τα ζήλευαν και τα αστικά ΜΜΕ.

Ψέμα πρώτο. Το ΚΚΕ δεν είναι αριστερά, είναι κόμμα της εργατικής τάξης, Κομμουνιστικό Κόμμα. Καμιά σχέση δεν έχει με τις «αυτοαποκαλούμενες» αριστερές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, κάτι αποκόμματα από το ΠΑΣΟΚ που άλλα συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ άλλα με τη ΔΗΜΑΡ, κ.λπ. Η διάκριση «αριστερά - δεξιά» είναι αστική διάκριση. Σκόπιμα τσουβαλιάζουν το ΚΚΕ μαζί τους, όπως και τα αστικά επιτελεία, ως ένα από τα προπαγανδιστικά μέσα διαστρέβλωσης της πολιτικής του ΚΚΕ. Ολες οι αυτοαποκαλούμενες αριστερές δυνάμεις είναι με την ΕΕ, την ευρωζώνη, άρα δεν αμφισβητούν την καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία.

Ψέμα δεύτερο. Λένε ό,τι το ΚΚΕ υποστηρίζει "το μνημονιακό πολιτικό σύστημα". Να, λοιπόν, που συσκοτίζουν την ταξικότητα του πολιτικού συστήματος, άρα και το γεγονός ότι αυτό υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου κόντρα στους εργαζόμενους. Δε λένε το αστικό πολιτικό σύστημα, αλλά το μνημονιακό. Δηλαδή, όσες δυνάμεις αυτοαποκαλούνται αντιμνημονιακές, όπως οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» του κ. Καμμένου, πρώην της ΝΔ, η «Χρυσή Αυγή», το «ΕΠΑΜ-Παπαθεμελής», κ.λπ., είναι ενάντια στο αστικό πολιτικό σύστημα θέλουν την ανατροπή του, δηλαδή την ανατροπή της εξουσίας των αστών; Αυτό και αν είναι απάτη. Αυτό το σύστημα στηρίζει και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ισως γι' αυτό ο Αλ. Τσίπρας πρόσφατα μίλησε για «αντιμνημονιακή κυβέρνηση με πυρήνα την αριστερά». Οσο για την ταύτιση του ΚΚΕ με τους μνημονιακούς, δηλαδή με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αυτό δεν τολμούν να το πουν ούτε τα αστικά επιτελεία. Εδώ δείχνουν ότι όχι μόνο είναι συκοφάντες, αλλά με την αδίσταχτη αντιΚΚΕ αθλιότητά τους δίνουν αφενός επιχειρήματα στους αστούς για να χτυπήσουν το ΚΚΕ, λέγοντας ουσιαστικά ότι ψηφίζοντας ΚΚΕ είναι σαν να ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ενώ παγιδεύουν το λαό στην πολιτική της ΕΕ και της ευρωζώνης που στηρίζουν αναφανδόν και που από κοινού με τις αστικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα επεξεργάζονται τα μνημόνια. Γι' αυτό και αποσιωπούν ότι η δανειακή σύμβαση είναι αδιαπραγμάτευτη από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Γιατί έτσι θα αποκαλυφθεί ότι δεν μπορούν να διαπραγματευτούν σε όφελος του λαού. Αρα καταρρέει η αντιμνημονιακή ρητορεία.

Ψέμα τρίτο. Λένε πως το ΚΚΕ προβάλλει ότι σήμερα είναι αδύνατη η ανατροπή του μνημονίου και της καταστροφικής πολιτικής. Εδώ η διαστρέβλωση του τι λέει το ΚΚΕ γίνεται το άλλοθι του κάλπικου καλέσματός τους περί ψήφου ανατροπής.Το ΚΚΕ λέει ότι η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει να αποφασίσουν να ανατρέψουν όχι το μνημόνιο (στη Γερμανία και στη Γαλλία δεν υπάρχουν μνημόνια αλλά οι μισθοί στη Γερμανία έφτασαν τα 400 ευρώ και η φτώχεια στη Γαλλία χτυπά οκτώ εκατομμύρια εργαζόμενους), αλλά την αστική εξουσία που επιβάλλει τα μνημόνια και τους καπιταλιστές που έχουν την ιδιοκτησία στην οικονομία και που σε όφελός τους επιβάλλονται τα μνημόνια. Το ΚΚΕ λέει ότι και με μνημόνια και χωρίς μνημόνια η ίδια αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική εφαρμόζεται. Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι φορείς της ανατροπής όχι μιας κυβέρνησης, αυτό έγινε πολλές φορές και σε πολλές χώρες, (Χιλή, Πορτογαλία κ.λπ., αλλά ο καπιταλισμός και η αντιλαϊκή πολιτική ζουν και βασιλεύουν), αλλά της αστικής εξουσίας. Απάτη, λοιπόν, το ζήτημα ψήφος ανατροπής η ψήφος στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφος αλλαγής κυβέρνησης και διαχείρισης της κρίσης είναι μόνο που με το κεφάλαιο δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση της κρίσης.

Ψέμα τέταρτο. Το ΚΚΕ στέλνει το λαό στους μνημονιακούς, δηλαδή σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, γιατί τάχα λέει ότι τα μνημόνια είναι μονόδρομος. Εδώ η καλπιά είναι ασύλληπτη. Το ΚΚΕ λέει ότι αυτή η πολιτική με μνημόνια ή χωρίς μνημόνια είναι μονόδρομος για τα μονοπώλια, άρα αντιλαϊκός. Αυτό δεν το λένε, γιατί θα αποκαλυφθεί στο λαό το μέγεθος της αντιμνημονιακής απάτης, ως πολιτικής που δεν αμφισβητεί τις αιτίες των μνημονίων.

Τέλος. Τι σημαίνει αντιμνημονιακή πολιτική, όπως λέει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ; Τα μνημόνια εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση του χρέους. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει το χρέος. Αρχικά μιλούσε για αναγνώριση του «νόμιμου» και κούρεμα του «παράνομου». Το «κούρεμα» το έκαναν οι αστοί. Τώρα λέει συμφωνία με τους δανειστές για προσωρινή στάση πληρωμών για 5 χρόνια και μετά, αφού θα υπάρξει ανάπτυξη, καπιταλιστική, δηλαδή των επιχειρήσεων, να το πληρώσουμε, δηλαδή να πληρώσει ο λαός. Τα αντεργατικά μέτρα βεβαίως δεν έχουν σχέση με το χρέος, αλλά με την ανταγωνιστικότητα. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι με την ανταγωνιστικότητα. Είναι, λοιπόν, φιλολαϊκή η αντιμνημονιακή πολιτική του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ;


Ι.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ