Σάββατο 20 Απρίλη 2019 - Κυριακή 21 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Αποφασιστικό πλήγμα

Αν δεν είναι τυχαίο, που δεν είναι, αν είναι διαβολικά προγραμματισμένο, που βεβαίως είναι, το πέρασμα στη Μεγάλη Εβδομάδα, τη βδομάδα των παθών, γίνεται με τη συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή. Το νομοσχέδιο είναι το αποκορύφωμα της εμπορευματοποιημένης τυφλωμάρας της νέας γενιάς, αποκηρύσσεται από μαθητές, γονείς, δασκάλους και καθηγητές, πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και θα στηριχτεί από έναν υπουργό που δήλωσε ότι μετά απ' αυτό εγκαταλείπει την πολιτική, σαν άλλη Μαρία Μαγδαληνή, σε άθλια παράσταση ψηφοθηρικού λούνα παρκ.

Θα βγούμε στους δρόμους για να αντικρούσουμε αυτό το αποφασιστικό πλήγμα ενάντια στο δικαίωμα στη γνώση και τα γράμματα, αυτά καθαυτά.

Κρατήστε τις λέξεις. Αποφασιστικό πλήγμα. Ετσι βαφτίστηκε η μεγάλη στρατιωτική άσκηση, που αποφασίστηκε να γίνει στη Βόρεια Μακεδονία από την αμερικανική διοίκηση Ευρώπης, με ΝΑΤΟικό μανδύα. Οι λέξεις λένε πιο πολλά απ' αυτά που διδασκόμαστε να καταλαβαίνουμε. Ας ψάξουμε λοιπόν το πλήγμα το αποφασιστικό, να δούμε πόσο δίκιο είχε το ΚΚΕ, όταν φώναζε ότι η συμφωνία των Πρεσπών ήταν επιθυμία των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και ότι η συμφωνία μόνο ειρηνικό σχεδιασμό δεν συνεπαγόταν.

Ιδού λοιπόν! Μετά τα Νόμπελ και τις κακοήθεις καυχησιές στο «φρέσκο» αυτό κράτος, από τις 15 Μάη έως τις 20 Ιούλη θα ασκούνται 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες, 2.000 ντόπιοι στρατιώτες, το σύνολο του στρατού δηλαδή της γείτονος. 25 αξιωματικοί από καθεμιά από τις εξής χώρες: Αλβανία, Βουλγαρία, Λιθουανία και 100 από το Μαυροβούνιο, με 400 οχήματα κ.λπ. κ.λπ... Επί 65 μέρες δηλαδή, η Βόρεια Μακεδονία κυριολεκτικά θα στρατοκρατείται. Οπως λένε και οι ίδιοι, αυτό συμβαίνει πρώτη φορά, και στην πραγματικότητα πρόκειται για ταχύρρυθμη εκπαίδευση εισόδου στις ΝΑΤΟικές επιδιώξεις. Είναι όντως ιστορική στιγμή, άξια στρατιωτικού Νόμπελ, μια ολόκληρη χώρα να γίνεται ολόκληρη βάση - φαιό νταμάρι, όπου θα ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι, κατά τον ποιητή.

Η νοημοσύνη των λαών, και του ελληνικού και της Βαλκανικής, δέχεται ξεδιάντροπα αποφασιστικό πλήγμα λοιπόν, από τους υπηρέτες του ευρωενωσιακού κεφαλαίου, που επιμένουν να βαφτίζουν νομοσχέδια και ασκήσεις «πρόοδο», «ανάπτυξη», «ειρήνη». Με έλεγχο του νου διά της Παιδείας, με υποβάθμιση της γνώσης σε διαφημιστικό φυλλάδιο, με συρρίκνωση του ορίζοντα του ανθρώπινου πνεύματος στον πελτέ της κοινωνικής δικτύωσης, με εξαγωγή και επιβολή του τρόμου και του πολέμου κάτω από τη μάσκα μιας ασφάλειας, που φέρνει κέρδος ακόμα και από τη διαστρέβλωση αυτής καθαυτής της Ιστορίας, οι λαοί ανηφορίζουν έναν Γολγοθά, στον πυρήνα του ίδιο με τη δεκαετία του '30 ή και του '10 του προηγούμενου αιώνα, καλύτερα κρυμμένο μέσα στα έξυπνα τηλέφωνα, τις γυαλιστερές οθόνες, τα θεαματικά πυροτεχνήματα, έντεχνα κατασκευασμένων μεγάλων γεγονότων.

Ακόμη και η κατάνυξη των ημερών, ενόψει ευρωεκλογών, μετατράπηκε σε έναν επιβεβλημένο ταξικό σεβασμό στους Τελώνες και στους Φαρισαίους! Εξοχο παράδειγμα τελώνη και φαρισαίου είναι εκείνο το μεγάλο αφεντικό της μόδας, που πριν από λίγα χρόνια ζήτησε και πήρε τη βελγική αντί της γαλλικής υπηκοότητας που είχε, για να αποφύγει τη βαριά φορολογία. Και τώρα πλασάρεται σαν Αγιος Χορηγός της αποκατάστασης, της πυρπολημένης απ' την αμέλεια εκκλησίας της NOTRE DAME, πετώντας μερικά απ' τα κλεμμένα σαν ψίχουλα, ιδιωτικοποιώντας τη σωτηρία πρώτα των τσεπών και μετά των ψυχών.

Κάλπες έχουμε μπροστά μας, και το αποφασιστικό πλήγμα μπορούμε να το καταφέρουμε εμείς με πράξεις, κι όχι με λέξεις, για 15 συν ένα λόγους και ΚΚΕ παντού!


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ