Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: Την Κυριακή 23 Φλεβάρη θα γίνει το 29ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με θέματα: Απολογισμός δράσης της Διοίκησης του ΕΚΛ για το 2013 και προγραμματισμός δράσης για το 2014, Οικονομικός Απολογισμός 2013 και Προϋπολογισμός 2014, Εκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση του 2013 Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, Συζήτηση και έγκριση ψηφισμάτων. Το Σάββατο 22 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του ΕΚΛ θα γίνει πολιτιστική εκδήλωση, με θεατρικό δρώμενο και μουσικό πρόγραμμα, στην οποία καλούνται οι αντιπρόσωποι του 29ου Συνεδρίου, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι. Χτες, εκπρόσωποι της διοίκησης έδωσαν συνέντευξη Τύπου. Αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στη δράση του ΕΚΛ την περασμένη τριετία.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Παρέμβαση στη ΔΟΥ Ηρακλείου έκανε χτες η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και κατάφερε να κάνει άρση της δέσμευσης τραπεζικού λογαριασμού ενός χαμηλοσυνταξιούχου, όπου καταβαλλόταν η σύνταξη, λόγω χρέους στην εφορία. Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, στο ΠΑΜΕ και οργανωμένα να παλέψουμε ενάντια στη φοροληστεία.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει σήμερα Πέμπτη στις 11 π.μ. στο ταμείο Πρόνοιας (Σταδίου 27) ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας. Ο Σύνδεσμος καλεί τους συνταξιούχους μέλη του να αντιταχθούν στη νέα μείωση του εφάπαξ τους και να διεκδικήσουν: Την άμεση και συνολική καταβολή του εφάπαξ. Την κάλυψη των απωλειών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Την επιστροφή των λεηλατημένων αποδοχών τους.

ΕΛΠΕ: Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ ενάντια στο σχεδιασμό της εργοδοσίας να προχωρήσει στη μείωση μισθών που μεσοσταθμικά φθάνει το 22%. Ακόμα, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν δύο συνεχόμενες 48ωρες απεργίες που ξεκινάνε αύριο.

«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΛΑΡΙΣΑΣ: Αλλους 6 εργαζόμενους έβγαλε σε διαθεσιμότητα η διεύθυνση της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, σε συνέχεια των 11 διαθεσιμοτήτων και 5 απολύσεων που είχε κάνει στο τέλος του περασμένου Δεκέμβρη. Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας ζητά την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων και να μην υπάρξει μείωση μισθών, καθώς και να υπογραφεί νέα ΣΣΕ για τους δημοσιογράφους και για το τεχνικό - διοικητικό προσωπικό με αυξήσεις μισθών, που θα είναι υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες.

ΚΟΖΑΝΗ: Τις εκλογές του πραγματοποιεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης, την Κυριακή 23/2, 10 π.μ. - 8 μ.μ., στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Οι εργαζόμενοι θα ψηφίσουν για την ανάδειξη νέου ΔΣ, αντιπροσώπων για το ΕΚ Κοζάνης και για την ΟΙΥΕ. Εγγραφές νέων μελών και οικονομική τακτοποίηση των μελών, μπορούν να γίνουν και κατά την ημέρα των αρχαιρεσιών.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ: Σύλλογος Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης και Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, μετά την έλλειψη απαρτίας στην πρώτη απόπειρα πραγματοποίησης της τακτικής γενικής συνέλευσης στις 16 Φλεβάρη, καλεί σε νέα ΓΣ την Κυριακή 2 Μάρτη. Σε περίπτωση που και πάλι δε θα υπάρξει η απαραίτητη απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα γίνει τελικά την Κυριακή 9 Μάρτη στις 11 το πρωί στο ΕΚΘ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ