Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σωματεία ειδικευόμενων γιατρών στην Αγγλία αποφάσισαν την πραγματοποίηση τριών 24ωρων απεργιών από την 1η Δεκέμβρη, διεκδικώντας καλύτερους μισθούς, επιδόματα και βελτιωμένες συνθήκες εργασίας. Νωρίτερα, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε έναν Λίβυο ύποπτο για το φόνο της αστυνομικού Ιβόν Φλέτσερ το 1984 έξω από την πρεσβεία της Λιβύης στο Λονδίνο.

ΑΒΑΝΑ.-- Οι Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP) που βρίσκονται για τρία χρόνια σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της χώρας στην κουβανική πρωτεύουσα, απέρριψαν το λεγόμενο δημοψήφισμα για την ειρήνη που προωθεί η κυβέρνηση. Σημειώνουν ότι πρόκειται για μονομερή ενέργεια που δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων και για κίνηση μαζί με άλλες και τη συνεχιζόμενη στρατιωτική δράση που θέλουν να υπονομεύσουν τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-- Τις συναντήσεις με φορείς συνεχίζει ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας, Α. Κ. Σίλβα, προκειμένου να αποφασίσει για το σχηματισμό της επόμενης αστικής κυβέρνησης, μετά την καταψήφιση του κεντροδεξιού συνασπισμού από τη συμμαχία Σοσιαλιστών, Μπλοκ της Αριστεράς, Πορτογαλικού ΚΚ και Οικολόγων Πράσινων. Χτες ο Σίλβα συναντήθηκε με τραπεζίτες, οι οποίοι ζήτησαν να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση που θα υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις της χώρας.

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΤΟΚΙΟ.-- Οι δημοσιογράφοι της βρετανικής εφημερίδας «Financial Times» ψήφισαν χτες υπέρ της πραγματοποίησης απεργίας, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο πρόγραμμα συνταξιοδοτήσεων του ομίλου που προτείνονται από τον νέο ιδιοκτήτη του, την ιαπωνική εταιρεία «Nikkei».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η ομοσπονδιακή Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε χτες ότι είναι κατάλληλος προς βρώσιν ο γενετικά τροποποιημένος σολομός AquAdvantage, που θα γίνει έτσι το πρώτο διαγονιδιακό ζώο που θα καταλήξει στα πιάτα των Αμερικανών. Ο σολομός αυτός παράγεται από την εταιρεία «AquaBounty Technologies» της Μασαχουσέτης. Η απόφαση ελήφθη μετά από πολλά χρόνια αντιδικίας για το ψάρι αυτό, που είναι ένα νέο είδος σολομού του Ατλαντικού στον οποίο εμφυτεύεται ένα γονίδιο του μαύρου σολομού του Ειρηνικού με σκοπό να μεγαλώνει πιο γρήγορα.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org