Κυριακή 20 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Λουκάς ελέω Θεού κυβερνήτης

1. Αγνοούσα πόσα πτυχία είχε ή με πόσα διεθνή βραβεία είχε τιμηθεί ο κύριος Παπαδήμος. Ο τρόπος ωστόσο που έγιναν γνωστές οι διεθνείς του επιτυχίες ήταν πέρα για πέρα λαϊκίστικος με αποτέλεσμα να καταλήξουν να αφορούν κυρίως τους φτωχοδιάβολους της Ακροδεξιάς. Οι τελευταίοι, έχοντας μόνιμο πρόβλημα με την καταγωγή τους, όταν βρεθούν μπροστά σ' ένα λεγόμενο «ανώτερο» άνθρωπο δεν χάνουν την ευκαιρία να τον προσκυνήσουν. Τώρα πια συγκυβερνούν. Ο κύριος Παπαδήμος εισέβαλε στη ζωή μας πραξικοπηματικά, πλασάρεται ως αλάθητος και ακαθαίρετος. Οσα καλείται να εφαρμόσει δεν αφορούν ελεύθερους ανθρώπους, αλλά δούλους, εκείνους που δεν έχουν πρόσωπο. Μέσω αυτών των μέτρων, δικαιώνεται ο σύνδεσμος και η εξάρτησή του από τους τραπεζίτες.

2. Παρά την ασφυκτική πίεση που δέχεται, ο μισθωτός παραμένει «μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος», όπως το περιέγραψε ο Αγιος Ιωάννης Χρυσόστομος.

3. Το σήμα που εκπέμπει ο κύριος Παπαδήμος είναι απλό: «Δώσε μου χρόνο, να σου κάνω ευρώ». Δεν πρόκειται για παιχνίδι εντυπώσεων. Οπως όλοι οι φωστήρες, έτσι κι αυτός πιστεύει πως θα γράψει την τελευταία ένδοξη σελίδα στην Ιστορία μας.

4. Στο κατά Λουκάν νέο ευαγγέλιο, η τοκογλυφία ορίζεται ως αλληλεγγύη.

5. Η Ελλάδα είναι πλέον ένα γκέτο μέσα στα αφηρημένα όρια της Ευρώπης. Οι ζοφερές συνθήκες ζωής μέσα στην καθημερινότητα περιέχονται στις προγραμματικές δηλώσεις Παπαδήμου τη μορφή ταξιδιωτικών εντυπώσεων. Μια ερώτηση που θα έπρεπε να τίθεται σε όποιον αποφασίσει να μας κυβερνήσει είναι: Πού ζει ακριβώς; Είναι παρών, ολόκληρος μέσα στην πραγματικότητα;

6. Το μαύρο χιούμορ του Θεού; Ενας γαλατάς που παράτησε τις αγελάδες του και άνοιξε γραφείο για μοντέλα, το οποίο στη συνέχεια το παράτησε, έβαψε το μαλλί του, αποφάσισε να γίνει κομματάρχης. Μαζί του, ένας τηλεπλασιέ που συχνά καταβάλλεται από μανία καταδίωξης, ένας χουντικός πρέσβης που έγραψε ιστορία στην Ιταλία κι ένας δικηγορίσκος που κυνηγούσε κάποτε με τσεκούρι τους πολιτικούς του αντιπάλους επί της Πανεπιστημίου. Ολοι αυτοί έχουν τρυπώσει στα διάφορα υπουργεία και ισχυρίζονται - οι πόντικες - πως θα τα διοικούν σύμφωνα με το νόμο. Το γεγονός πως η Ακροδεξιά κάνει θεαματική εμφάνιση στο γάμο του Καραγκιόζη, το χρωστά αποκλειστικά στους «προοδευτικούς» δημοσιογράφους. Οι εν έργω, για λόγους ευνόητους, πρόσθεσαν, σε καθημερινή βάση, και την καρέκλα του ακροδεξιού στις εκπομπές τους. Από τότε αναγκάστηκαν, για να διατηρήσουν σώας τα φρένας τους, να τους πιστέψουν κιόλας. Χωρίς να το καταλάβουν, με τη βοήθεια αυτών των βουλευτών - πιστών της χούντας και του Ιωάννη Μεταξά, άρχισαν να φέρνουν στο προσκήνιο μια σειρά ιστορικών γεγονότων που είχαν θαφτεί ή νόμιζαν πως είχαν θαφτεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού, καταλήγοντας σιγά σιγά, σε σύμπνοια με το παραλήρημα αυτών των κρετίνων, να δημιουργήσουν ένα δελτίο ειδήσεων τύπου ριάλιτι με κύριους πρωταγωνιστές τον Πρετεντέρη και την κυρία Ολγα. Και εις ανώτερα.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ