Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Το διαχωρισμό της δράσης του από άλλες αυτοαποκαλούμενες οργανώσεις επιχειρεί, με την προκήρυξη που έστειλε στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Συγκεκριμένα, επικαλείται μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στα κείμενά του και σε προκηρύξεις άλλων ομάδων, ενώ ξεκαθαρίζει ότι επιλογή του αποτελεί η ανάληψη, με το δικό του όνομα, της ευθύνης για τις ενέργειές του. Η επισήμανση αυτή γίνεται για να ξεκαθαρίσει πως δεν έχει την ευθύνη «ορφανών» επιθέσεων και προσπαθεί να προβάλλει τα «πολιτικά χαρακτηριστικά» των ενεργειών του. Σε άλλα σημεία καταφέρεται κατά των θεωριών ότι η τρομοκρατία είναι παρακλάδι του κοινού εγκλήματος και για πρώτη φορά αναλαμβάνει την ευθύνη για την κλοπή εκρηκτικών από νταμάρι της Φωκίδας το καλοκαίρι του 2003. Σημειώνεται ότι πριν μερικά χρόνια υπήρχαν δημοσιεύματα που απέδιδαν τη συγκεκριμένη κλοπή σε «τρομοκρατική οργάνωση». Επίσης, για πρώτη φορά στέλνει προκήρυξη χωρίς να έχει προβεί σε ενέργεια. Σε άλλα σημεία κάνει λόγο για «σοσιαλφασιστικό» ΠΑΣΟΚ.

ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΑΜΙΝΑ: Εννιά χρόνια πέρασαν από το ναυάγιο του «Εξπρές Σαμίνα», που είχε ως αποτέλεσμα να στείλει στο θάνατο 80 άτομα και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Κονταξής πρότεινε χτες να μειωθεί η ποινή του πλοιάρχου Γ. Γιαννακή και να εξαλειφθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Υπενθυμίζεται ότι το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά είχε καταδικάσει σε ποινή κάθειρξης 12 χρόνων τον πλοίαρχο Β. Γιαννακή, τον υποπλοίαρχο Αν. Ψυχογιό σε κάθειρξη 12 χρόνων και 10 μηνών, τον πρώτο μηχανικό Γ. Σκιαδαρέση σε κάθειρξη 7,5 χρόνων, τον ύπαρχο Γ. Τριαντάφυλλο σε φυλάκιση πέντε χρόνων (εξαγοράσιμη), ενώ στα «μαλακά είχαν πέσει» οι ιδιοκτήτες της πλοιοκτήτριας εταιρείας MINOAN FLYING DOLPHINS Κ. Κληρονόμος και Ν. Βικάτος, καθώς επεβλήθη στον καθένα φυλάκιση μόλις 2,5 χρόνων (εξαγοράσιμη ποινή).

ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΑ επιτέθηκαν χτες το βράδυ άγνωστοι σε πεζή περιπολία του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Καλλιδρομίου και Ζωοδόχου Πηγής.

ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της «δίκης των έξι» πρότεινε χτες στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αθ. Κονταξής. Η δίκη των έξι έγινε αμέσως μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και σε αυτήν δικάστηκαν οι θεωρούμενοι ως υπεύθυνοι για τις συνέπειες της Μικρασιατικής εκστρατείας. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια, καθώς οι αρεοπαγίτες του Ποινικού Τμήματος εξέφρασαν αντίθετες απόψεις (πλειοψηφία 3 έναντι 2). Το αίτημα της επανάληψης της δίκης το κατέθεσε ο εγγονός του πρώην πρωθυπουργού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, ο Μ. Πρωτοπαπαδάκης, υποστηρίζοντας ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία. Κατά τον Αθ. Κονταξή κακώς η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια και επομένως ισχύει η απόφαση του Ποινικού Τμήματος που κατά πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της επανάληψης της δίκης.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ