Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Το Ισραήλ δε θα συμμετάσχει στη σύνοδο του ΟΗΕ για το ρατσισμό, τους προσεχείς μήνες, γιατί θα χρησιμοποιηθεί ως «πλατφόρμα για αντισημιτισμό» ανακοίνωσε η υπηρεσιακή υπουργός Εξωτερικών, Λίβνι, καλώντας και άλλες χώρες να μη συμμετέχουν.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Εντός αντεγκλίσεων διεκόπη για σήμερα το απόγευμα η συνεδρίαση του Κοινοβουλίου για τη «συμφωνία ασφαλείας» με τις ΗΠΑ. Κατά της συμφωνίας τάχθηκε ένα ακόμη μικρότερο σιιτικό κόμμα, το Φαντχίλα.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Νερό στο μύλο των δυτικών ιμπεριαλιστών έριξαν χτες με έκκλησή τους θρησκευτικές και γυναικείες οργανώσεις του ανατολικού τμήματος της ΛΔ Κονγκό ζητώντας για την «προστασία» τους την αποστολή του ευρωστρατού στην περιοχή αφού πρώτα κατηγόρησαν τους κυανόκρανους για ανικανότητα.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί από χτες ο Πρόεδρος του Βιετνάμ Νγκουγιέν Μινχ Τρίετ στη Βενεζουέλα με κύριο αντικείμενο την προώθηση των διμερών σχέσεων. Είναι η πρώτη επίσκεψη Βιετναμέζου ύπατου αξιωματούχου στη Βενεζουέλα ενώ ήδη οι δύο χώρες έχουν υπογράψει σειρά συμφωνιών βιομηχανικής και ενεργειακής συνεργασίας.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο βρετανικός όμιλος ΜΜΕ, Independent News and Media, που εκδίδει την ομώνυμη εφημερίδα, ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 90 από τους 424 συντάκτες του έως τις αρχές του 2009.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Ο Ρικάρδο Γκουτιέρες, επικεφαλής της Μεξικανικής Interpol, συνελήφθη από τις μεξικανικές αρχές της χώρας λόγω υποψιών ότι συνεργαζόταν με τουλάχιστον ένα καρτέλ που διακινεί ναρκωτικά. Παράλληλα, ο στρατός ανέλαβε εν μέρει την ευθύνη της αστυνόμευσης στην Τιχουάνα.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ