Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Ελληνική Αστυνομία: Συμπαραστάτης ΝΑΤΟικού εισβολέα

Η Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), με τρόπο που θυμίζει «φακέλωμα» και με «υπερβάλλων ζήλο» (sic), επιβεβαιώνοντας τον αντιλαϊκό - κατασταλτικό της ρόλο, σχημάτισε δικογραφία για την κινητοποίηση του ΚΚΕ στην Κοζάνη, ενάντια στη διέλευση της αλβανικής ΝΑΤΟικής στρατιωτικής φάλαγγας, που συμμετείχε στη άσκηση «Noble Jump» του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία. Με έγγραφό της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης, καταγγέλλει για παράβαση του άρθρου 292 του Ποινικού Κώδικα έναν ευρωβουλευτή και έναν βουλευτή του ΚΚΕ, έξι άλλους αγωνιστές και έναν πυροσβέστη, που είναι και δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Βέροιας. «Το 'να χέρι νίβει τ΄ άλλο και τα δύο την κυβέρνηση». Παραφράζοντας τη λαϊκή παροιμία, οι δύο μηχανισμοί του αστικού κράτους, Αστυνομία και Δικαιοσύνη, με την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συντονίστηκαν, επιβεβαιώνοντας τον κατασταλτικό τους χαρακτήρα. Με το δικόγραφο, η αστυνομία στρέφεται ενάντια στο αναφαίρετο δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει και μάλιστα ενάντια στο ΝΑΤΟ. Ολα είναι έτοιμα και για άλλες περιπτώσεις, για να οδηγηθούν στο δικαστήριο αγωνιστές που δεν μπορούν να ανέχονται την παρουσία των ΝΑΤΟικών στην πατρίδα μας. Αλλωστε, η δικογραφία αποτελεί στην ουσία φακέλωμα - χαρτογράφηση όσων συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Αυτά γίνονται σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της κυβέρνησης, που στόχο έχουν να καταργήσουν τις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα του λαού μας.

***

Ο λαός μας, όμως, έχει ιστορική μνήμη και δεν μπορεί να ξεχάσει το ρόλο του ΝΑΤΟ στην οργάνωση της απριλιανής χούντας το 1967, στη διχοτόμηση της Κύπρου, στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας. Επίσης, δεν μπορεί να ξεχάσει ότι το ΝΑΤΟ είναι αυτό που δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, ενώ ελληνικά στρατεύματα συμμετέχουν σε ΝΑΤΟικές αποστολές ενάντια σε άλλους λαούς, μακριά από τα σύνορα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την άμυνα της χώρας μας. Αυτοί είναι μερικοί μόνο απ' τους λόγους που ο λαός μας δεκαετίες τώρα διαλαλεί: «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών». Γιατί όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εκχωρούν στρατιωτικές υποδομές στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το λαό μας, καθώς ενισχύεται διαρκώς η εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά του σχέδια. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στις 12/10, αξιολογητές της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, πραγματοποίησαν επιθεώρηση σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), επιπλέον από τις συχνές επισκέψεις - αξιολογήσεις ΝΑΤΟικών αξιωματούχων. Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και οι ΝΑΤΟικοί τούς ονομάζουν «συμμάχους», που αξιοποιούν τις στρατιωτικές υποδομές της χώρας μας, τις οποίες χρησιμοποιούν σαν ορμητήριο, για να υλοποιήσουν τα επεμβατικά τους σχέδια ενάντια σε άλλους λαούς. Επίσης και η Ελλάδα συμμετέχει σε ΝΑΤΟικές αποστολές σε άλλες χώρες και της Βαλκανικής, όπως Βουλγαρία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, στο Κόσσοβο κ.α.

***

Η Ιστορία είναι γεμάτη από τους αγώνες του λαού μας ενάντια στο φασισμό και τους καταχτητές Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους. Σε αυτόν τον αγώνα συμμετείχαν, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ και του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ), στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής. Το γεγονός, λοιπόν, ότι ένας πυροσβέστης συμμετείχε στην κινητοποίηση, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση η αγωνιστική του στάση για τη μεγάλη πλειοψηφία του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή πρέπει να είναι η στάση τους απέναντι στους αγώνες του λαού μας. Κανείς αστυνομικός και πυροσβέστης να μην δεχθεί, να φακελώνονται όσοι αγωνίζονται ενάντια στο ΝΑΤΟ. Κανένας αστυνομικός να μη σηκώνει τα γκλομπς ενάντια σε αυτούς που κινητοποιούνται, να ρίχνει δακρυγόνα. Η θέση όσων προέρχονται από φτωχές εργατικές και αγροτικές οικογένειες, είναι στο πλάι του λαού που αγωνίζεται για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και ενάντια στα δολοφονικά σχέδια των ΝΑΤΟικών. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, χρειάζεται επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα, διότι η κυβέρνηση, μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα χειροκροτούν το ταξίδι - ξεφτίλα, του δώσ' τα όλα Τσίπρα, στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση, αγκαλιά με τις ΗΠΑ, συζητάει τη νέα θηλιά που θα βάλει στο λαό, με τους πολεμικούς εξοπλισμούς, για την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, την «αξιοποίηση» και άλλων στρατιωτικών βάσεων, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «παραβατική συμπεριφορά» την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Τουρκία, που γίνεται με την ανοχή των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ.

***

Ολα τα παραπάνω συνηγορούν ότι ο λαός μας πρέπει να είναι ιδιαίτερα ανήσυχος. Να επαγρυπνεί και να οργανώσει την πάλη του, δυναμώνοντας τις γραμμές του ΚΚΕ, για να κλείσει η βάση της Σούδας και να μη χρησιμοποιηθεί καμιά στρατιωτική υποδομή προς όφελος των ΑμερικανοΝΑΤΟικών. Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, όσοι είναι παιδιά εργατικών και αγροτικών οικογενειών, οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί πρέπει να καταδικάσουν της ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. στην Κοζάνη. Ολοι αυτοί και ο λαός δεν πρέπει να ανεχτούν εκεί πάνω, στην Κοζάνη κοντά στα σύνορα, τέτοια φαινόμενα από την αστυνομία. Η κυβέρνηση και οι υπουργοί της πρέπει να δώσουν εξηγήσεις εδώ και τώρα. Τώρα να σταματήσουν όλες οι διώξεις. Κανένας δικαστής να μη δεχτεί να ασκηθεί δίωξη σε βάρος των αγωνιστών. Κανένας ένστολος ποτέ να μην σταθεί απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό. Ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον.


Λ. Α.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ