Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Σε έκτακτη γενική συνέλευση τη Δευτέρα 22 Οκτώβρη, στις 9.30 το πρωί (στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ηπειρωτών - Κλεισθένους 15 στον 7ο όροφο) και στη συνέχεια σε πορεία και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας (στη Σταδίου) καλούν τα μέλη τους, τους συνταξιούχους του πρώην ΤΣΕΥΠ, οι Σύνδεσμοι Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθήνας και Πειραιά. Οι δυο σύνδεσμοι σημαίνουν συναγερμό καθώς, όπως καταγγέλλουν, τα χρήματα που έχουν απομείνει στον κλάδο σύνταξης «δεν φτάνουν για να πληρωθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου».

1ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΙΚΑ: Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοικητή του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου, θα κάνουν τη Δευτέρα 22/10, στις 10 π.μ., οι εργαζόμενοι στο 1ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ. Σε συνέλευσή τους διαπίστωσαν υποβάθμιση τόσο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας όσο και επαγγελματική απαξίωση του συνόλου των επαγγελματιών υγείας. Η συνέλευση θεώρησε ως βασική υπεύθυνη τη Διοίκηση του Σισμανογλείου - την οποία και καταγγέλλει για τις αλληλοαναιρούμενες αποφάσεις όσον αφορά τη μετακίνηση του προσωπικού.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Δυναμική παρέμβαση σε ένα από τα ξενοδοχεία του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής «Airotel», πραγματοποίησαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι μαζί με το κλαδικό και τα επιχειρησιακά τους σωματεία προχτές το μεσημέρι - μετά το τέλος της απεργιακής συγκέντρωσης στην Ομόνοια και της πορείας στο Σύνταγμα - απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Σημειώνεται ότι και στα τρία ξενοδοχεία του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων στην Αττική οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τρεις μήνες. Μετά την παρέμβαση ορίστηκε ραντεβού με την εργοδοσία με το νεοσύστατο επιχειρησιακό σωματείο στα ξενοδοχεία «Airotel» και το κλαδικό συνδικάτο για την επόμενη Δευτέρα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ