Τετάρτη 20 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Η εταιρεία «Τζόνσον & Τζόνσον» θα απολύσει περίπου 3.000 εργαζόμενους στον κλάδο των ιατρικών συσκευών μέχρι το 2017, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης που αναμένεται να οδηγήσει σε ετήσια προ φόρων εξοικονόμηση περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ.-- Φονική ενέδρα έξω από το σπίτι της στην πόλη Ρίο Γκράντε του βόρειου Πουέρτο Ρίκο έστησαν χτες άγνωστοι ένοπλοι σε βάρος της 42χρονης εισαγγελέα Φρανσέλις Ορτίς. Ο Αλεχάνδρο Γκαρσία Παντίγια, κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, που είναι από πέρσι στα πρόθυρα χρεοκοπίας, καταδίκασε τη δολοφονία και υποσχέθηκε «γρήγορη και αποτελεσματική» σύλληψη και τιμωρία των δραστών.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- «Πιο απρόβλεπτο από ποτέ» είναι το επικείμενο δημοψήφισμα στη Βρετανία, δήλωσε χτες ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, σημειώνοντας ότι θα επιχειρήσει την επίτευξη μίας συμφωνίας μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Οι ειδικευόμενοι και οι νέοι νοσοκομειακοί γιατροί στην Αγγλία ανέστειλαν διήμερη απεργία που είχαν προγραμματίσει στις 26 του μήνα, μετά την έναρξη διαπραγματεύσεων με εκπροσώπους της κυβέρνησης με στόχο καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Το Προεδρικό Συμβούλιο της Λιβύης ανακοίνωσε το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας με έδρα στην Τρίπολη με δύο μέρες καθυστέρηση, λόγω διαφωνιών σχετικά με την κατανομή των υπουργικών χαρτοφυλακίων ανάμεσα σε ισλαμιστές και κοσμικούς. Η νέα κυβέρνηση θα έχει 32 υπουργούς. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πώς και πότε η νέα κυβέρνηση θα μπορέσει να εγκατασταθεί στην Τρίπολη.

ΟΥΑΓΚΑΝΤΟΥΓΚΟΥ.-- Οι αρχές της Μπουρκίνα Φάσο στη Δυτική Αφρική ανακοίνωσαν χτες πως συνέλαβαν και ανακρίνουν «αρκετούς ύποπτους» σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών της «Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ» το περασμένο Σάββατο σε πολυτελές ξενοδοχείο και καφετέρια της πρωτεύουσας Ουαγκαντούγκου, με αποτέλεσμα 29 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Παράλληλα, στελέχη της κυβέρνησης συναντήθηκαν με πρέσβεις δυτικών χωρών, «διαβεβαιώνοντάς τους» ότι η χώρα παραμένει «ασφαλής» παρά την επίθεση των τζιχαντιστών.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ