Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Επίθεση καμικάζι που οδηγούσε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες για λογαριασμό των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» προκάλεσε προχτές στην περιοχή Ναουφιλίγια το θάνατο τεσσάρων Λίβυων στρατιωτών που υπακούν στις εντολές του ε.α. στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ανατροπή λεωφορείου που μετέφερε μαθήτριες γυμνασίου προχτές βράδυ κοντά σε κόμβο σύνδεσης της πόλης Νταράμπ με το Σιράζ του νοτίου Ιράν, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 κορίτσια. Αλλες 33 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 10 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε «σκανδαλώδες» το γεγονός ότι η δικαιοσύνη στις ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες ενάντια σε μέλη της προσωπικής του φρουράς. Πάντως, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον, είπε ότι οι απαγγελίες στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι ΗΠΑ «δεν ανέχονται πρόσωπα που χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό και τη βία για να φιμώσουν την ελευθερία του λόγου και τη νόμιμη πολιτική έκφραση».

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Μεγάλες πλημμύρες που σαρώνουν από χτες περιοχές της κεντρικής Νιγηρίας είχαν ως αποτέλεσμα τον προσωρινό εκτοπισμό 100.000 ανθρώπων από τις εστίες τους. Αγνωστες ήταν οι πληροφορίες για πιθανό αριθμό θυμάτων.

ΜΟΥΜΠΑΪ.-- Στους 33 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών μετά την κατάρρευση τετραώροφου κτιρίου στη Μουμπάι (Βομβάη) της Ινδίας. Πρόκειται για 22 άνδρες, 8 γυναίκες αλλά και 3 παιδιά που σκοτώθηκαν όταν προχτές το πρωί έπεσε το κτίριο, ηλικίας σχεδόν 120 ετών.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ