Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΡΩΜΗ.-- Να αρθεί ο κατ' οίκον περιορισμός της Καρόλα Ρακέτε ζήτησε από το δικαστήριο χτες Ιταλός εισαγγελέας, ενώ συνεχίζεται η δίκη της. Η Γερμανίδα πλοίαρχος της ΜΚΟ «Sea Watch» είχε συλληφθεί πριν λίγες μέρες στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, επειδή ελλιμένισε πλοίο με διασωθέντες μετανάστες παρά την απαγόρευση από την ιταλική κυβέρνηση. Το περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης.

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.-- Μετά από παρέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Χονγκ Κονγκ, η τοπική κυβέρνηση ανέκτησε τον έλεγχο του Κοινοβουλίου, όπου νωρίτερα είχαν εισβάλει αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα. Οι διαδηλωτές ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης, με φόντο τις ανησυχίες για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου που έχει το Πεκίνο στο Χονγκ Κονγκ.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Πάνω από 100 άνθρωποι (ανάμεσά τους 51 παιδιά) τραυματίστηκαν μετά από την εισβολή δυνάμεων των «Ταλιμπάν» σε κτίριο κοντά στο υπουργείο Αμυνας, στην Καμπούλ. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών περίπου για 7 ώρες. Σύμφωνα με τους «Ταλιμπάν», «στόχος της επίθεσης ήταν οι τεχνικές εγκαταστάσεις του υπουργείου Αμυνας».

ΜΟΣΧΑ.-- Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εννέα αγνοούνται και περίπου 750 έχουν τραυματιστεί από τις σαρωτικές πλημμύρες στην περιοχή Ιρκούτσκ, κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη, ανακοίνωσαν χτες οι ρωσικές αρχές. Η ασταμάτητη βροχή είχε ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν η λίμνη και ο μεγαλύτερος ποταμός της περιοχής, ο Ανγκάρα. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών, που επικαλείται το πρακτορείο «Ria Novosti», 6.700 κατοικίες, όπου διέμεναν περίπου 32.700 άνθρωποι, πλημμύρισαν.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ