Τετάρτη 2 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η υπόθεση στα δικά μας χέρια

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Για κάθε μέλος και οπαδό του Κόμματος, κάθε άνθρωπο που δεν παραιτείται από όλα όσα του ανήκουν αλλά γίνονται λεία στο αρπακτικό που καλείται ΕΕ, καθένα που συσπειρώνεται στον αντιιμπεριαλιστικό και αντιμονοπωλιακό άξονα πάλης του ΚΚΕ, που δυναμικά εντάσσεται στη μάχη για την εκλογική ενίσχυση του Κόμματος, από σήμερα, η δράση κορυφώνεται.

Το ψηφοδέλτιο ρήξης με την Ευρώπη των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστών, ψηφοδέλτιο που εσωκλείει την ελπιδοφόρα προοπτική για την Ευρώπη της ειρήνης και της λαϊκής ευημερίας, πρέπει να «εισβάλει» παντού. Στους χώρους δουλιάς, όπου η εργοδοτική αυθαιρεσία καλλιεργεί τη μοιρολατρία. Στις γειτονιές, όπου η απαισιοδοξία ευνοεί τη σιωπηρή συναίνεση. Στις σχολές και στα σχολεία, όπου οι μηχανισμοί χειραγώγησης των νεανικών συνειδήσεων ενισχύουν την αδιαφορία. Και να γίνει βάση για νέα κουβέντα, για αντιπαράθεση ξάστερη, στοχοπροσηλωμένη στα λαϊκά προβλήματα. Να ακουστούν τα πράγματα με το όνομά τους. Οτι, δηλαδή, η ανεργία ευνοεί τα μονοπωλιακά κέρδη. Οτι στη Λισαβόνα οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν πως τους κοστίζει πολύ η ασφάλιση των εργατών. Οτι στο Μάαστριχτ εξουσιοδότησαν κάθε βιομήχανο να μεταφέρει την επιχείρησή του εκεί που τον συμφέρει, ακόμη κι αν απολύονται εκατοντάδες. Οτι κάθε μέρα οι ίδιοι ηγέτες αποφαίνονται πως τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων δε θα γίνονται σχολεία και νοσοκομεία, αλλά βόμβες και όπλα, δήθεν ενάντια στην τρομοκρατία, στην πραγματικότητα ενάντια στους λαούς που αντιστέκονται στη «νέα τάξη πραγμάτων». Αποφάσεις που στήριξαν σύσσωμοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΝ.

Οι απαιτήσεις μπαίνουν πρώτα και κύρια για τη δική μας δουλιά. Στη μάχη αυτή δε χωράνε δισταγμοί και αναστολές. Το κάλεσμα χρειάζεται να 'ναι πλατύ και θαρρετό. Να φτάσει σε όλους τους εργαζόμενους που στις βουλευτικές εκλογές ψήφισαν το «μικρότερο κακό». Που είδαν τις ψηφοθηρικές υποσχέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να μεταφράζονται μετεκλογικά σε σχεδιασμούς για νέες ιδιωτικοποιήσεις, σε προετοιμασίες για τη συμμετοχή της χώρας μας και σ' άλλα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα σε ξένους τόπους, σε διαρκώς επεκτεινόμενη πριμοδότηση του κεφαλαίου. Ενάντια στο ΣΥΝ που εγκλωβίζει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και αντεπίθεση ταυτίζοντας την Ευρώπη με την ΕΕ. Ενάντια στη λογική του «ευρωμονόδρομου», όταν μονόδρομος είναι μονάχα εκείνο που υπαγορεύουν οι λαϊκές ανάγκες.

Η αγανάκτηση και η οργή για τη μιζέρια και την εκμετάλλευση όπου η ΕΕ βυθίζει τα λαϊκά στρώματα πρέπει να μετουσιωθούν σε ολόπλευρη στήριξη της διεξόδου που προβάλλουν οι κομμουνιστές και οι σύμμαχοί τους. Να γίνουν ψήφος, αλλά και πρωτόβουλη δράση. Με κέφι αλλά και αποφασιστικότητα. Ωστε οι λαοί της Ευρώπης να χαράσσουν τις ζωές τους με γνώμονα τα δικά τους συμφέροντα και να καρπώνονται οι ίδιοι εκείνα που παράγει ο δικός τους νους και τα δικά τους χέρια.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ