Τρίτη 2 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Ξετσίπωτο «ξέπλυμα»

Την επέτειο των 70 χρόνων του ΝΑΤΟ διάλεξαν η κυβέρνηση και ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας για να διακινήσουν ξανά στο λαό το προκλητικό παραμύθι ότι η κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά (και) την «άμυνα», δηλαδή η βαθύτερη εμπλοκή στα βρώμικα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, είναι τάχα «στην υπηρεσία της κοινωνίας και των αναγκών της»! Αρθρογραφώντας στην «Αυγή», ο υπουργός επιχειρεί έως και αυτήν τη βρώμικη εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, όπου η κυβέρνηση διεκδικεί ρόλους πρωταγωνιστή και «γεωπολιτικού μεντεσέ» σε ολόκληρη την περιοχή, να τη φέρει στα μέτρα του κάλπικου διλήμματος «πρόοδος - συντήρηση»!

Γράφει λοιπόν ότι ακόμα και εδώ «συγκρούονται» δύο αντίρροπες τάχα δυνάμεις: Από τη μία «η συντηρητική εκδοχή που κατευθύνει σ' ένα είδος στρατιωτικοποίησης των διεθνών σχέσεων» και από την άλλη η αντίληψη «μετεξέλιξης και της πολιτικοποίησης των στρατιωτικών συμμαχιών και της ειρηνικής συνύπαρξης, στη βάση του αμοιβαίου οφέλους, που, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να αποκτήσει και προοδευτική δυναμική και να υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του»!

* * *

Ναι, καλά διαβάσατε: Τον «άνθρωπο» και τις «ανάγκες» του υπηρετεί η μετατροπή όλης της χώρας, από τη Σούδα έως την Αλεξανδρούπολη και από τη Λάρισα και το Στεφανοβίκειο έως τα νησιά του Αιγαίου, σε βάση εφόρμησης για τις δολοφονικές μηχανές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που μακελεύουν τους λαούς! Για τον ίδιο λόγο η κυβέρνηση προετοιμάζει τον Αραξο για να δεχτεί πυρηνικά και άλλα «ειδικά όπλα», προχωρά σε σειρά εξοπλισμών που καμία σχέση δεν έχουν με τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, αλλά με τις ΝΑΤΟικές αποστολές στα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, μέχρι τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Για την «ειρηνική συνύπαρξη» η κυβέρνηση έχει προσυπογράψει και πρωτοστατεί ως αιχμή του δόρατος σε όλες τις αποφάσεις της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας στην περιοχή, κάνει συνεχείς συνεκπαιδεύσεις με τις ΗΠΑ και το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, μπαίνει μπροστά για τις «διευθετήσεις», όπως αυτή της αμερικανοΝΑΤΟικής συμφωνίας των Πρεσπών, που ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για τους λαούς, φουντώνουν τους εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς, περιλαμβάνουν μέχρι και σχέδια αλλαγής συνόρων.

Ενάντια στη «στρατιωτικοποίηση των διεθνών σχέσεων», παλεύουν - μέχρι πρόσφατα μαζί και με το ακροδεξιό τους συνεταιράκι των ΑΝΕΛ, και τώρα με ένα τμήμα τους - να «στρέψουν το καράβι προς τις ΗΠΑ», όπως έλεγε ο προηγούμενος υπουργός Αμυνας. Ενάντια στον «συντηρητισμό», ξερογλείφονται με τον ακροδεξιό «διαβολικά καλό» Τραμπ και παίρνουν τα συγχαρητήρια για το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται «στη ΝΑΤΟική ελίτ».

***

Αυτά μάλλον συζητά ο υπουργός και με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, που μέρα παρά μέρα βρίσκεται στο υπουργείο του και την ίδια μέρα αρθρογραφούσε στην «Καθημερινή» για τα «κατορθώματα» του ΝΑΤΟ στα 70 χρόνια του. «Με τρόπο που γνωρίζω ότι οι Ελληνες εκτιμούν, το ΝΑΤΟ σταμάτησε την επέκταση των κομμουνιστικών δικτατοριών στην Ευρώπη», σημειώνει ο Πάιατ, «και μετά τον Ψυχρό Πόλεμο ανταποκρίθηκε στις συγκρούσεις στα Βαλκάνια», διαλύοντάς τα και μακελεύοντας τους λαούς τους.

Στο ίδιο «επετειακό» άρθρο, περιγράφει τα σχέδια πολεμικής προπαρασκευής της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας και κατονομάζει ευθέως τη Ρωσία ως τη «μεγαλύτερη απειλή για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία ευρωπαϊκών εθνών - κρατών και για τις κοινές αξίες που ενώνουν τη Δύση». Αναφέρεται επίσης στην Κίνα - «επιδιώκει να οικοδομήσει οικονομική και πολιτική επιρροή στην Ευρώπη για να υπονομεύσει την ευρωπαϊκή και διατλαντική ενότητα και να ξαναγράψει διεθνή πρότυπα» - καθώς και στο Ιράν και τη Β. Κορέα, δηλώνοντας ότι σε ένα τέτοιο πλαίσιο «είμαστε πολύ ευγνώμονες για τις συνεργασίες μας με την Ελλάδα, διμερώς και στο ΝΑΤΟ».

Εξηγώντας για τη «συνεισφορά» της χώρας στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, αναφέρει ότι «η Ελλάδα έχει αυξήσει τις δεσμεύσεις της έναντι του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στις αποστολές μας για την αστυνόμευση της Βαλτικής, με την κοινή διοίκηση στο Κέντρο Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη και μέσω του αυξημένου ρόλου της στις ετήσιες ασκήσεις μας. Διατηρεί σταθερά το 2% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες, όπως έχει ορίσει το ΝΑΤΟ».

***

Περιγράφει δηλαδή χωρίς φιοριτούρες το πώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια των προηγούμενων, μπλέκει μέχρι το λαιμό το λαό στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, που εδώ και 70 χρόνια αποτελεί το «σιδερένιο χέρι» των ευρωατλαντικών μονοπωλίων. Μια δολοφονική μηχανή στην υπηρεσία τους, που στην ιστορία του καταγράφονται ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, επεμβάσεις και εγκλήματα απέναντι στους λαούς, δικτατορίες, διάλυση κρατών και τρομοκρατία, από το Αφγανιστάν, τη Συρία και τη Λιβύη μέχρι τα Βαλκάνια, αλλά και τον «μακρινό» Ειρηνικό και τη Λατινική Αμερική.

Που αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος απέναντι στη Σοβιετική Ενωση και τις υπόλοιπες σοσιαλιστικές χώρες, και σήμερα με νέα προσχήματα - περί «τρομοκρατίας», «ασύμμετρων απειλών» κ.ο.κ. - ξεδιπλώνει νέα τρομοκρατικά σχέδια απέναντι στους λαούς. Με ανατριχιαστικά «δόγματα», όπως αυτό του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος», με σχέδια «στρατιωτικής κινητικότητας» και για τα «τέσσερα τριαντάρια», σχέδια πολεμικής προπαρασκευής απέναντι στα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα με θύματα τους λαούς.

Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η ιμπεριαλιστική συμμαχία, όσο ξετσίπωτο «ξέπλυμα» κι αν της κάνουν οι «αριστεροί» υπηρέτες του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Οι λαοί, παρά τον σημερινό αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, έχουν τη δύναμη και θα χαλάσουν τα σχέδιά τους. Η εργατική - λαϊκή πάλη θα σαρώσει το κεφάλαιο, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και τους «προοδευτικούς» και «αριστερούς» υπηρέτες τους.


Τ. Γαλ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ