Πέμπτη 2 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΜΕΣΑ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ: Νέα απεργία, την τρίτη από την προηγούμενη βδομάδα, πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ). «Λέμε ναι σε αγώνες με προοπτική, λέμε όχι στον εργοδοτικό, κυβερνητικό, εκφυλιστικό συνδικαλισμό», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, υπογραμμίζοντας πως συμμετέχει στην απεργία με αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών και όχι με το πλαίσιο των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στα ΔΣ των σωματείων εργαζομένων των μέσων αυτών, το οποίο βάζει τους εργαζόμενους να παλεύουν για τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ: Στάση εργασίας σήμερα (9 π.μ. - 11 π.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Διεύθυνση, στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης (δίπλα στο Κέντρο Υγείας Θέρμης), αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης, διεκδικώντας άμεση λύση στο πρόβλημα θέρμανσης που έχει προκύψει εδώ και ενάμιση μήνα στις υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας.

ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Σε αρχαιρεσίες προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και συναφών Επιχειρήσεων Αττικής. Το πρόγραμμα είναι το εξής: Δευτέρα 6/3 έως Παρασκευή 10/3, 16.00 - 20.00, στα γραφεία του Συνδικάτου (πλατεία Μητροπόλεως 10). Τρίτη 7/3, 11.00 - 14.00, στην επιχείρηση «Mellon» (Πειραιώς 74Α). Τετάρτη 8/3, 16.00 - 19.00, στην Καλλιθέα (αίθουσα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Αραπάκη 69). Πέμπτη 9/3, 12.00 - 14.00, στην εταιρεία «First Data» (Αγιος Στέφανος).

ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Σε απολογιστική Γενική Συνέλευση προχωρά το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής την Κυριακή 5/3, στις 10 π.μ., στο θεατράκι του Δημαρχείου Περιστερίου. «Αν εμείς δεν οργανώσουμε την απάντησή μας, αυτοί θα φέρνουν και νέα μέτρα ακόμα πιο δυσβάστακτα για τους εργαζόμενους. Οι ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά υπηρεσίες συνεχίζονται. Η καταπάτηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο. Κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, καταργούν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά και την ανταλλάσσουν με εργαζόμενους μέσα από τα προγράμματα της φτώχειας και της μιζέριας των 495 ευρώ», αναφέρει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του και καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν με μαζικές διαδικασίες την αντεπίθεσή τους.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ