Κυριακή 2 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

* ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ των ΗΠΑ που έγινε πρόσφατα στο Σιάτλ, αναδείχτηκε νικητής και πρωταθλητής Αμερικής ο GM Αλεξάντερ Σαμπάλοφ με 6,5 βαθμούς σε εννέα αγώνες. Στις θέσεις 2-8 ισοβάθμησαν οι Καϊντάνοβ, Γκόλντιν, Γκούλκο, Μπέντζαμιν, Ιβάνοφ, Στριπούνσκι και Φεντόροβιτς.

* Ο ΕΛΛΗΝΑΣ GM ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ μετά από την Ολλανδία, όπου ήταν με την ιδιότητα του αναλυτή του Βούλγαρου GM Τοπάλοβ, αγωνίζεται από τις 28 Γενάρη σε ισχυρό ανοιχτό διεθνές τουρνουά στο Γιβραλτάρ. Μετά τη λήξη αυτού του τουρνουά (6 Φλεβάρη), θα ταξιδεύσει απευθείας για τη Μόσχα για να συμμετάσχει στο μεγάλο διεθνές τουρνουά της «Αεροφλότ» (10-20 Φλεβάρη), μαζί με τους συμπατριώτες μας, Χριστ. Μπανίκα (GM Πρωταθλητής Ελλάδας και Βαλκανίων), Στέλιο Χαλκιά, Γιάννη Νικολαΐδη (GM) Μαρία Κουβάτσου (πρώην Παγκόσμια Νεανίδων) και Βέρα Παπαδοπούλου.

* ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κρήτης με συμμετοχή της ομάδας ΣΚΑΚΙ Κισσάμου καθώς και οκτώ ακόμα ομάδες από το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και τον Αγιο Νικόλαο.

* ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ στην Ενωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής το Διασυλλογικό Κύπελλο. Επίσης, σήμερα το πρωί ξεκινούν και τα αντίστοιχα πρωταθλήματα Β΄- Γ΄ Εθνικής και Α΄ Τοπικής Κατηγορίας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ