Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τουλάχιστον 18 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη που έγινε χτες, σε εργοστάσιο παραγωγής θερμοηλεκτρικής ενέργειας στη βόρεια Ινδία. Το δυστύχημα έγινε στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, όταν εξερράγη αγωγός που μετέφερε πρώτες ύλες σε λέβητα, που φέρεται μάλιστα να ήταν καινούργιος.

ΤΟΚΙΟ.-- Τη δολοφονία συνολικά εννιά ατόμων μέσα σε ένα δίμηνο ομολόγησε ο 27χρονος που συνελήφθη έξω από το Τόκιο, μετά τον εντοπισμό μελών ανθρώπινων σωμάτων σε φορητά ψυγεία, στο σπίτι του. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο νεαρός φέρεται να ήρθε σε επαφή μέσα από ιστοσελίδες «κοινωνικής δικτύωσης» με άτομα που ήθελαν να αυτοκτονήσουν.

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-- Εντολή για την έναρξη διαδικασίας απευθείας επιβολής ετήσιου προϋπολογισμού για τη Βόρεια Ιρλανδία έδωσε χτες η βρετανική κυβέρνηση, μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις αστικών κομμάτων να προχωρήσουν σε σχηματισμό της αποκεντρωμένης διοίκησης. Ωστόσο, ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία, Τζέιμς Μπροκενσάιρ, δήλωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ των κομμάτων θα συνεχιστούν και ότι αν σχηματιστεί κυβέρνηση, μπορεί να της δοθεί εκ νέου ο έλεγχος της διαδικασίας του προϋπολογισμού.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Τυνήσιος φανατικός ισλαμιστής τραυμάτισε χτες το πρωί δύο αστυνομικούς, αφού τους μαχαίρωσε, κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου στην Τύνιδα. Ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές για τις εξτρεμιστικές του απόψεις.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ