Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Με περισσότερους από 12.000 αστυνομικούς και άνδρες των ειδικών δυνάμεων καταστολής διαδηλώσεων, ελικόπτερα αλλά και ταχύπλοα της αστυνομίας σε όλες τις μαρίνες της Νίκαιας και των Καννών, οι γαλλικές αρχές έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει της διήμερης συνόδου κορυφής της G20 που πραγματοποιείται Πέμπτη και Παρασκευή στη δεύτερη. Χθες, πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδήλωση στη Νίκαια, με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών, που έστρεψαν όμως την μήνη τους κυρίως κατά των αγορών και των τραπεζών χωρίς ουσιαστικό αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο.

TOKIO.-- Πυρηνικός σταθμός της ιαπωνικής ηλεκτρικής εταιρείας «Kyushu» στην πόλη Γκενγκάι της νομαρχίας Σάγκα που είχε αναστείλει τη λειτουργία του στις 4 Οκτώβρη λόγω ανωμαλιών στο υδραυλικό σύστημα αναμένεται να λειτουργήσει εντός 24ωρου, προκαλώντας ανησυχίες σε κατοίκους της περιοχής. Στο μεταξύ, παράσταση στα διεθνή ΜΜΕ έδωσε ο βουλευτής Γιασουχίρο Σονόντα του κυβερνώντος κόμματος που ήπιε νερό από το εσωτερικό του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα για να αποδείξει τάχα την αποτελεσματικότητα του συστήματος απορρύπανσης.

ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Νέα έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας κατηγορεί την κυβέρνηση του Προέδρου της Ουγκάντας, Γιοβέρι Μουσεβένι, ότι καταπιέζει ολοένα και περισσότερο τους επικριτές τής.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Εκπρόσωπος της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ ανακοίνωσε χτες ότι δεκάδες χιλιάδες παιδάκια στη ΛΔ Κορέας αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη του υποσιτισμού εξαιτίας μείωσης της διεθνούς χρηματοδότησης για την παροχή βοήθειας σε τρόφιμα.

MΠΟΓΚΟΤΑ.-- Τουλάχιστον 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 6 τραυματίστηκαν και περισσότεροι από 56 έχουν συλληφθεί στο κύμα βίας που σαρώνει 56 επαρχίες της Κολομβίας μετά τις τοπικές εκλογές της Κυριακής. Τοπικές εκλογές που σημαδεύτηκαν επίσης από βία, σωρεία καταγγελιών για παραβιάσεις της ψηφοφορίας αλλά και της καταμέτρησης.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Μεγάλη επιχείρηση βιομηχανικής κατασκοπείας, που εξαπολύθηκε μέσω Διαδικτύου από το έδαφος της Κίνας, έβαλε στο στόχαστρο 29 εταιρείες χημικών και 19 εταιρείες που παράγουν προηγμένα υλικά για τον αμερικανικό στρατό, ανακοίνωσε η εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών «Symantec».

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.-- Την έκθεση της ηγεσίας της αστυνομίας που ουσιαστικά αθωώνει τους τέσσερις αστυνομικούς που δολοφόνησαν εν ψυχρώ δύο φοιτητές, στις 22 Οκτωβρίου, απέρριψε ο Πρόεδρος Πορφίριο Λόμπο διατάσσοντας ανεξάρτητη έρευνα. Πρόκειται ουσιαστικά για ελιγμό και ουσιαστικά προσπάθεια συγκάλυψης του δολοφονικού έργου των αρχών ασφαλείας, καθώς οι δολοφονίες του 24χρονου Κάρλος Ροντρίγκες Νταβίντ Πινέδα και του 22χρονου Βάργκας Ραφαέλ Καστεγιάνος έχουν προκαλέσει σάλο, καθώς ο Καστεγιάνος είναι γιος της πρύτανη του Αυτόνουμου Πανεπιστημίου της Ονδούρας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ