Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Ξεπέρασαν τους 140 τα θύματα από τις πλημμύρες που συνοδεύουν τους μουσώνες (καταρρακτώδεις βροχές), μόνο στην ανατολική Ινδία. Αν και το φαινόμενο αναμένεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες της χώρας μετρούν τεράστιες απώλειες, εξαιτίας και της σχεδόν ανύπαρκτης αντιπλημμυρικής προστασίας.

ΤΑΪΠΕΪ.-- Εξι άτομα αγνοούνταν μετά τη χτεσινή κατάρρευση γέφυρας μήκους 140 μέτρων στην περιοχή Νανφανγκάο της ανατολικής Ταϊβάν. Η γέφυρα έπεσε πάνω σε αλιευτικά που ελλιμενίζονταν, ενώ η πτώση παρέσυρε και ένα βυτιοφόρο. Μέχρι χτες το απόγευμα είχαν εντοπιστεί τουλάχιστον 12 τραυματίες, ανάμεσά τους 9 εργαζόμενοι σε αλιευτικά.

ΕΛΣΙΝΚΙ.-- Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον δέκα τραυματίστηκαν σε χτεσινή επίθεση σε επαγγελματικό λύκειο που βρίσκεται μέσα σε εμπορικό κέντρο της πόλης Κουόπιο της ανατολικής Φινλανδίας. Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ με πυροβόλα όπλα και ένας άνθρωπος τέθηκε υπό κράτηση, ανακοίνωσε η αστυνομία, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις για το περιστατικό και τα κίνητρα του δράστη.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ιρανικά δικαστήρια καταδίκασαν σε θάνατο έναν Ιρανό για κατασκοπεία υπέρ των ΗΠΑ και άλλους δύο σε 10 χρόνια κάθειρξη για το ίδιο έγκλημα. Ενας τέταρτος καταδικάστηκε επίσης σε 10 χρόνια φυλάκιση, για κατασκοπεία υπέρ της Βρετανίας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ