Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Δεκαεφτά βόμβες - πακέτα εξερράγησαν την Τετάρτη στη νότια επαρχία Γκουανγκξί της Κίνας, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 7 ατόμων. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός υπόπτου, σύμφωνα με δυτικά ΜΜΕ, χωρίς να γίνουν ανακοινώσεις ως προς την υπόθεση. Εκρηξη σημειώθηκε και χτες στην ίδια επαρχία, χωρίς να είναι γνωστό αν σχετίζεται με τις άλλες. Τα ταχυδρομεία της περιοχής σταμάτησαν τις παραδόσεις δεμάτων μέχρι αύριο, Σάββατο.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Από επίθεση ενόπλου σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στις ΗΠΑ, το κοινοτικό κολέγιο του Ορεγκον, UMPQUA, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 20. Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι ο δράστης συνελήφθη δίχως να αναφερθούν τα αίτια της επίθεσης. Ανάλογες επιθέσεις συμβαίνουν συχνά στην πρώτη χώρα στον κόσμο σε οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Συγκεχυμένες ήταν οι πληροφορίες όσον αφορά την κατάσταση στην πόλη Κουντούζ στο Αφγανιστάν, όπου μέχρι και χτες μαίνονταν οι μάχες μεταξύ των Ταλιμπάν και του στρατού της χώρας. Η πόλη με πληθυσμό 300.000 κατοίκους καταλήφθηκε την προηγούμενη Δευτέρα και ακολούθησε η αντεπίθεση του αφγανικού στρατού.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο Νάιτζελ Λόσον, που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών επί πρωθυπουργίας Μάργκαρετ Θάτσερ και είχε κάποτε ταχθεί υπέρ της πρόσδεσης της λίρας σε ένα ευρωπαϊκό νόμισμα, ανακοίνωσε το περασμένο 24ωρο ότι θα ηγηθεί της εκστρατείας για έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ ως «παλαίμαχος πολιτικός».

ΜΠΑΝΓΚΙ - ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Εκκληση για την ενίσχυση της αποστολής κυανοκράνων του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία απηύθυνε, χτες, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σάμιουελ Ράνγκμπα, εξαιτίας των 40 και πλέον θανάτων πολιτών, το τελευταίο πενθήμερο, από ανάφλεξη των συγκρούσεων μεταξύ χριστιανών και ισλαμιστών.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ