Κυριακή 2 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Γιουσούφ Γκιλάνι

Γρηγοριάδης Κώστας

Σε νέους λεονταρισμούς, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, εναντίον των ΗΠΑ προχωρά ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Γιουσούφ Γκιλάνι. Η «ένταση» μεταξύ ΗΠΑ - Πακιστάν προέκυψε ως αποτέλεσμα των κατηγοριών του επικεφαλής του αμερικανικού στρατού, ναυάρχου Μάικ Μιούλεν, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως για ακόμα μία φορά το Ισλαμαμπάντ ότι δεν εξαντλεί τις προσπάθειες καταπολέμησης των «Ταλιμπάν», που βρίσκουν καταφύγιο στο έδαφός του, καταγγέλλοντας συνεργασία και υπόθαλψη του δικτύου «Χάκανι» από τις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν.

Οι ΗΠΑ καλούν τη χώρα αυτή να πάψει να προσφέρει «ορμητήρια» και «κάθε είδους υποστήριξη» στους «μαχητές» που επιτίθενται στις αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, σημειώνοντας ότι επιθυμούν τη συνέχεια της οικοδόμησης σχέσεων «σε πιο ισχυρές βάσεις». Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν θίχτηκε και δήθεν απαίτησε να σταματήσουν τέτοιες κατηγορίες και να υπάρξει «σεβασμός»...

Το νέο αυτό σόου θέλει απλά να κρύψει την αγαστή συνεργασία με τις ΗΠΑ, ώστε να προωθούνται τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην περιοχή. Αλλωστε η συνεργασία κρατάει από παλιά, από όταν δημιουργούνταν οι «Ταλιμπάν» (Μαθητές του ιερού λόγου) που χρησιμοποιήθηκαν από τον ιμπεριαλισμό στο Πακιστάν για να χτυπηθεί η προσπάθεια που έκανε το Αφγανιστάν με τη βοήθεια της ΕΣΣΔ και των σοσιαλιστικών χωρών να ξεφύγει από το σκοταδισμό, οικοδομώντας μια κοινωνία με τους λαϊκούς ανθρώπους αφέντες στον τόπο τους.


Α.Φ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ