Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΕΔΡΑΣΗ»: Σε αγωνιστική ετοιμότητα και οργάνωση καλούν τους εργαζόμενους της εταιρείας τα συνδικάτα Μετάλλου και Οικοδόμων Αθήνας, που από την πρώτη στιγμή στηρίζουν τον αγώνα τους για τα δεδουλευμένα 3 και 4 μηνών που τους χρωστά η εργοδοσία. Χτες η εργοδοσία κατέβαλε ένα μέρος των χρωστούμενων σε εργαζόμενους που προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, ενώ δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ξοφλήσει όλα τα χρωστούμενα. Τη Δευτέρα τα συνδικάτα καλούν σε νέα σύσκεψη, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

«ΒΕΜΕΚΕΠ»: Στην απόλυση δύο εργατών προχώρησε η εργοδοσία στην επιχείρηση μετάλλου «ΒΕΜΕΚΕΠ», στο Βόλο, ο ένας εκ των οποίων «έβγαινε» μόλις σε 15 μήνες στη σύνταξη. Τις απολύσεις καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», που τονίζει ότι οι εργοδότες έχουν σύμμαχο την κυβέρνηση αλλά και τη στάση των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ»: Αύριο, στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52) πραγματοποιείται η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ